Dator > hur man bygger ett externt batteri för bärbar dator

 • hur man bygger ett externt batteri för bärbar dator


 • Ersättning laptop batterier kan kosta en tredje, om inte mer, av priset för en ny laptop. Rabatterade priser som erbjuds ständigt på nya bärbara datorer ofta resulterar i människor väljer en ny laptop istället för ett nytt batteri, även om den bärbara datorn är bra. Bygg ett externt batteri för bärbar dator med hjälp av litium-polymer (LiPo) batterier för att spara en massa pengar och behåll din befintliga laptop. Wire några LiPo celler i serie och din laptop kommer att vara redo att gå

  Du behöver:. .
  LiPo batterier
  Elektriskt isolerande tejp.
  Avisoleringstänger.
  Liten kniv.
  AWG 16 kabel.


  1.
  Kontrollera din bärbara dator krävs matningsspänning. Det är på basen av din bärbara dator tydligt märkta. De flesta bärbara datorer verkar på 19 volt, men det varierar.
  2.
  Beräkna antalet LiPo batterier du behöver för att driva din bärbara dator. En enda LiPo cell producerar 3,7 volt, så om din bärbara dator fungerar på 19 volt, du måste ha fem LiPo celler fast i serien. Ledningar i serie kombinerar utspänning från varje cell. Bygg inte en extern pack batteri för bärbar dator som överstiger den inkommande spänningen för din laptop: skadan är irreparabel.
  3.
  Placera batterierna på en lämplig yta och lägg dem platt. LiPo batterier är ungefär lika stor som vanliga AA-batterier, förutom att de är kortare och fetare. Batteriets pluspol är på topp och de negativa på botten.
  4.
  Alternativa terminalerna på varje batteri. Till exempel, om du använder fyra batterier, har två positiva och två negativa terminaler i vardera änden. Märk batterier numeriskt, så om du använder fyra batterier, etikett sedan 1 till 4. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att bilda en tät pack.
  5.
  Klipp remsor av AWG 16 kabel med en liten kniv. Klipp två remsor tillräckligt länge för att kunna nå din laptop och externt batteri. De andra band behöver bara en centimeter lång så att de kan fästa på batteripolerna. Antalet kort som behövs remsor beror på hur många batterier du använder. Regeln när du är ledningarna parallellt är att räkna antalet batterier och sedan dra av en. Resultatet är det antal band av tråd du behöver.
  6.
  bort u00BC-tums Plastbeläggningarnas av ändarna på varje remsa av tråd använder Avisoleringstänger eller en liten kniv. Varje tråd har u00BC-tum av metall blottade ledningar. Märk två långa remsor av tråd "+" och "-. "

  7
  Fäst kabeln märkt "+" till den positiva polen på batteriet 1 och fäst kabeln märkt "- "till den negativa polen av de numrerade sista batteriet. Använd en remsa av elektriskt isolerande band.
  8.
  Fäst en kort remsa av ledningen till den negativa terminalen på batteri 1 och den andra änden till den positiva polen på batteri 2 med hjälp av isoleringstejp. Upprepa processen att ansluta en kort kabel till en negativ terminal, sedan en positiv terminal för alla batterier i nummerföljd tills du använder den sista kort för att ansluta till den positiva polen på numrerade sista batteriet.
  9 .
  Slå in hela batteriet prydligt med isoleringstejp. Se till att du hålla de två långa exponerade ledningar men de andra trådarna och terminalerna batteri bör döljas.
  10.
  Fäst kabeln märkt "+" till den positiva ingången på din laptop och tråd märkt "-" till den negativa ingången på din laptop. Din externa batteri för bärbar dator är inställd.

  Tips och varningar


 • Anslut den externa batteriet till din laptop av ledningar ett vägguttag. De kan köpas i de flesta elaffärer. Fäst positiva och negativa kablarna från din bärbara dator till de positiva och negativa terminaler på eluttaget. Skaffa en med skruv anslutningar så att du inte behöver använda en lödkolv och lödtenn.
 • Bärbara datorer förbrukar el snabbt. För att öka kapaciteten, men behålla spänningen, bygga två förpackningar kopplas i serie och anslut sedan två förpackningar parallellt: detta kommer att fördubbla din kapacitet. Anslut helt enkelt den positiva ledningen från en förpackning till den positiva ledningen i den andra förpackningen. Upprepa för de två negativa ledare. Ledningarna foder sedan till din bärbara dator samtidigt.
 • Utspänningen av ditt batteri får aldrig överstiga den inkommande spänningen för din laptop. Du kommer att allvarligt skada den.
 • När batterierna behöver laddas se din laddare matchar spänningen kraven i din LiPo batteri.
 • Anslut aldrig två olika typer av batterier såsom LiPo och NiCad .

Previous:nothing Next:hur man beräknar AMD-processor hastighet

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till fler gigabyte till min dator
 • vanliga fel på en LCD
 • skälen för dubbla grafikkort
 • hur man installerar hårddisken i Cooler Master atx fall
 • vista frågor: rätt att dra fönster är långsam
 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • hp d530 specifikationer
 • HP 751n specifikationer
 • hur man använder HDMI OUT på bärbar dator till exernal övervaka
 • hur man uppgraderar en form moderkort faktor BTX