Dator > problem med moderkortet på en emachine

 • problem med moderkortet på en emachine


 • Det kan vara ett tecken på ett moderkort fel när en eMachine inte fungerar korrekt, inte går att slå på eller håller frysning. Dessa symtom kan också vara relaterade till andra maskinvarufel enhet eller ens programvarufel. Dessutom har eMachine ett känt fel problem med strömförsörjning som kan orsaka moderkortet för att misslyckas. Felsöka alla frågor för att säkerställa att det inte är ett litet problem som lätt kan fastställas.

  Power Frågor

  eMachines med makt frågor inte går att slå på. Detta kan orsakas av ett nätaggregat fel som kan korta moderkortet. Power frågor kan också orsakas av något så enkelt som en dålig nätsladd. Nätsladden bör först kontrolleras innan antar att det är ett moderkort fråga. Det bör vara ordentligt ansluten till datorn strömporten och eluttaget. Kontrollera om ljud. När det finns inget ljud och ingen makt alls, nätaggregatet-och inte moderkortet-är förmodligen den misslyckade delen. Nätaggregatet tenderar att kortsluta moderkortet i eMachine också, så du bör lukta både moderkort och nätaggregat för elektriska brinna. Om båda maskinvaruenheter har en bränd elektrisk lukt, då båda har förmodligen misslyckats.  Ljud i en maskin som inte startar anger att fläktarna och kylfläns arbete når så makt moderkortet. Frågan kan vara antingen video-relaterad eller moderkort-relaterade. Testa video med en extern grafikkort eller koppla in en annan bildskärm till eMachine för att se om bilderna når skärmen. Moderkortet är troligen trasig och behöver bytas ut om det inte finns någon bild.

  Blå skärmar

  eMachines med defekt moderkort har ofta blå skärmar. En användare kan arbeta normalt på en ansökan och plötsligt uppleva en blå skärm och sedan datorn måste startas om. Dessa blå skärmar kan uppstå efter bara några minuter att vända datorn på eller efter några timmars arbete på maskinen. Blå skärmar är inte nödvändigtvis ett tecken på ett moderkort fråga, men kan också vara en indikation på att inte RAM. Lösningen är att testa minnet eller ersätta den för att se om den blå skärmar fortsätter. Om så, då det är troligt att moderkortet är inte och behöver bytas.

  Computer Frysning

  Dator frysning kan vara ett moderkort problem, men är också förknippade med andra maskin-eller programvara frågor. Dessa fryser orsakas av program konflikter eller inaktuella drivrutiner i många fall. Detta gäller särskilt i äldre eMachines. Det enklaste sättet att eliminera möjliga orsaker till frysningen är att uppdatera BIOS och drivrutiner moderkort från tillverkaren eMachine webbplatsen. Efter dessa laddas ner och installeras måste datorn som ska användas normalt för att se om frysning problemet kvarstår. Rengöring av insidan fläktar och kylflänsar kan också eliminera frysning fråga, eftersom värmen orsakas av långsamt rinnande fans kan också orsaka frysning. Ta bort RAM-moduler och byta platser, liksom. Detta kan också eliminera problemet. Om ingen av dessa fungerar, då frågan kan vara en sviktande eMachine moderkort.


Previous:skälen för dubbla grafikkort Next:hur du lägger till fler gigabyte till min dator

Relaterade artiklar


 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • skälen för dubbla grafikkort
 • problem med moderkortet på en emachine
 • hur du lägger till fler gigabyte till min dator