Dator > hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5

 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5


 • De tidigaste Apple iMac-datorer var notoriskt svåra att uppgradera. Eftersom de inrymt högspännings-CRT-skärmar i samma hölje som datorns övriga hårdvara komponenter, var slutanvändare avskräcks från att öppna sina datorer för att utföra uppgraderingar. IMac G5 är annorlunda. Även om dessa tunna datorer kräver vissa försiktighetsåtgärder när du utför en uppgradering som vissa stationära datorer inte, uppgradering av hårddisken i en iMac G5 med Seagate SATA 3,5 hårddisken är inte utom räckhåll för de flesta dator ägare.

  Du behöver:.
  Apple iMac G5 modell A1058 eller A1076
  Mjuk trasa.
  Phillips-skruvmejsel.
  Torx T10 skruvmejsel.
  SATA-hårddisk.


  1.
  Stäng av din iMac G5 och koppla loss alla kablar och kringutrustning från datorn. Placera datorn på en mjuk trasa med skärmen nedåt så att luften ventilen på undersidan av datorn är vänd mot dig.
  2.
  Lossa vänster, mitten och höger Phillips -skruvarna längs luftventil. Lyft baksidan av datorn upp och skjut den framåt för att ta bort det från datorn. Ställ baksidan åt sidan.
  3.
  Skruva loss de två Phillips, skruvar i hörnen av metall solskärm som täcker en del av hårddisken, om du har en 17-tums iMac G5. Metallplåten har två cirkulära fläkt galler. Ta bort skölden och ställ den åt sidan. Om du har en 20-tums iMac G5, hoppa över detta steg.
  4.
  Bort temperaturgivaren kabeln från iMac G5 hårddisken. Sensorn är en liten svart kabel med vit kontakt på slutet
  5
  sitter med tre brons-färgade Phillips-skruvarna från hela hårddisken om du har en 17. . -tums iMac G5. På en 20-tums iMac, skruva loss den inre bronsfärgade Phillips-skruv och de två T10 Torx skruvar från motsatt sida av enheten.
  6.
  Lyft hårddisken församling ur datorn och koppla bort ström-och datakablarna från baksidan. Om du har svårt att ta bort kablar, försiktigt bända bort dem med ett tunt, icke ledande verktyg.
  7.
  Skruva loss Torx skruvar som håller metallfästet på hårddisken. Överför fästet till den nya hårddisken och ersätta skruvarna.
  8.
  Placera återskapas hårddisk i iMac G5. Anslut data, effekt och temperatur givarkablar. Returnera Phillips-huvud och Torx skruvar till sina ursprungliga positioner för att säkra monteringen inuti datorn
  9
  Sätt metallplåten tillbaka över hårddisken församling om du har en 17. . -tums iMac G5, och ersätta Phillips-skruvar.
  10.
  Placera baksidan på iMac G5 och ersätta Phillips-skruvar.


Previous:specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort Next:nothing

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till fler gigabyte till min dator
 • problem med moderkortet på en emachine
 • hur man installerar en Seagate SATA 3,5 interna hd-anslutning på min iMac G5
 • specifikationer för Foxconn nf4sk8aa moderkort
 • skälen för dubbla grafikkort