Dator > hur reparera skrivare

 • hur reparera skrivare


 • Om du äger en skrivare måste du har mött en del tekniska problem som kan ha hindrat dig från att få ut det bästa av det. Här är några av de gemensamma skrivaren frågor:

  -Printer Spooler tjänsten inte körs
  -Papper
  jam fråga-Strömkabel fråga
  -Bläckpatron fungerar inte
  -Papper rulla ut ur skrivaren helt tom
  -Utskrift resultatet inte är upp till märket
  -
  Driver fel
  Omkring 90 procent av skrivare problem är relaterade med gränssnitt /konfigurering misstag och specialeffekter fel. Chansen för några mekaniska fel är mycket sällsynta.

  Interface och konfiguration frågor uppstår när det finns vissa problem i nätverk och du kan få fel som är skrivaren inte hittas. Det finns två möjliga orsaker, kan det inte få identifieras av operativsystemet eller det kan finnas kompatibilitetsproblem relaterade till hårdvara. Följ följande steg:

  Du behöver:.
  Skruvmejsel


  1
  Cross-kontrollera din USB-kabel, som används för att ansluta skrivaren till. din dator. Du måste ersätta det om det finns några skador på den.
  2.
  Kontrollera att skrivaren är identifieras av datorn. Från huvudmenyn i Windows, välj "Skrivare och fax" och följ stegen för att lägga till din USB-skrivare.
  3.
  Om även skrivaren inte igen av din dator , då det reflekterar din skrivarprogramvaran kan är skadad. Därför måste du ladda ner det från tillverkarens webbplats eller från en CD.
  4.
  Slutligen, kontrollera genom att ändra inställningen för skrivaren till normalläge.
  5
  Pappersstopp.

  Oftast händer det när mer än ett pappersark fastnat i skrivaren. Du kan försiktigt lyfta locket på skrivaren och dra ut dem
  6
  Bläck nivå:. .

  Kontrollera nivån på bläcket i patronen och fyll det ASAP
  7
  tilltäppt patroner. .

  Detta är den vanligaste felet, när din patron huvud är igensatt med torrt bläck. Du kan reparera det med enkelt kommando som: Kontrollpanelen> skrivare> högerklicka> egenskaper> Underhåll> Rengör bläckpatroner.
  8
  Driver misslyckande.

  Du kan kontrollera din Enhetshanteraren om det finns någon konflikt i samband med förare den kommer att få återspeglas utropstecken. Det visar att det finns något fel i skrivardrivrutinen och den behöver bytas ut. Du kan göra en ren installation av drivrutinen
  Alternativt kan du välja att uppdatera din skrivardrivrutin som. "Kontrollpanelen> Skrivare> högerklicka> egenskaper> Uppdatera drivrutin"

  tips och varningar


 • Nu måste du ha förstått att de flesta problem kan lösas enkelt på användarnivå utan att någon tekniker. Men du kan också utnyttja tjänster från en del teknisk support leverantören för att reparera din skrivare.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man köper en konsol

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till en HDTV
 • hur man skapar en startbar flash-enhet från en CD
 • hur man ändrar typsnitt för en matrisskrivare
 • hur man använder SD-kort med MacBook Pro
 • Skillnaderna mellan CAT5 & CAT5e kablar
 • hur man bygger ett kraftpaket gamer pc
 • felsökning en DVD-spelare i en dator
 • hur du lägger till utrymme i din flash-enhet
 • hur man kan stoppa en asus 24 tums bildskärm från flimmer
 • define kopiator segment