Dator > hur man bygger en Linux Media Center-dator

 • hur man bygger en Linux Media Center-dator


 • Linux är en pålitlig operativsystem som blir mer mainstream. Det är väl programmerat och gratis för den oberoende användaren. Integrera den i en Media Center dator vettigt. En Media Center-dator eller hemmabio PC kan spela för din TV, spela DVD eller Blu-ray-filmer, filmer ström, surfa på webben på din TV och strömma musik till stereon. De delar många likheter med vanlig dator bygger, men kvaliteten på din upplevelse beror mycket på din PCI-och PCIe perifer val.

  Du behöver:
  Linux mediacenter distribution eller programvara
  . Case.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  CPU.
  Termisk pasta.
  Kylfläns.
  RAM-minnen.
  PCI (e) kort.
  TV-kort.
  Trådlösa kortet.
  Grafikkortet.
  Ljudkort.
  SATA-enheter.
  SATA-kablar.
  Tangentbord.
  Mus.


  1.
  Bestäm Linux Media program du vill använda. Det finns flera specialiserade distributioner, samt fristående paket som fungerar med alla Linux-distribution. Några exempel är Myt, Sage och Mythbuntu.
  2.
  Forskning och få den hårdvara du vill ha för din Linux-Media Center-datorn. Se till att du referera till hårdvara som stöds listan för mediacentret programpaket du väljer. Inte alla maskinvara stöds över alla tillgängliga plattformar. Beroende på plats kan det finnas några butiker som säljer komponenter hårdvara. Annars finns tillförlitliga återförsäljare och online-resurser, inbegripet. . Best Buy, Fry's, newegg. com och tigerdirect. com
  3
  Montera nätaggregatet i datorn fallet och montera den standoffs inför montering av moderkort. Det finns fyra skruvar som medföljer nätaggregatet. Slå på strömbrytaren till läge "Av" och anslut sladden i överspänningsskydd till jord fallet. Håll dig jordat när man arbetar med elektroniska komponenter i chassit.
  4.
  Placera moderkortet i fallet i fråga och montera den med de medföljande skruvarna.
  5 .
  Sätt processorn i uttaget på moderkortet och stänga montering spaken för att säkra det på plats. Applicera termisk pasta och montera kylfläns på CPU enligt tillverkarens anvisningar.
  6.
  Skjut RAM-minnen i minnet bankerna på moderkortet. Lås klämmorna på båda sidor om spåret nå en pinne på plats.
  7.
  Anslut PCI och /eller PCIe perifera card (s) i datorn och montera dem på plats med medföljande fästen. Beroende på din Media Center-konfiguration, kan det finnas bara ett kort, eller så många som sex. Vissa kort du kanske vill inkludera TV-tuner /video capture, trådlös, video och ljud.
  8.
  Montera SATA-enheten (s) i enhetsfacket (s) med ingår monteringsdetaljer.
  9.
  Anslut SATA-kablar och ledningar fall till moderkortet.
  10.
  Anslut strömkablarna från strömförsörjningen till SATA enheter, någon PCIe kringutrustning som kräver det, det gäller fläktar och moderkortet.
  11.
  avsluta ärendet och bifoga tangentbord, mus och andra externa enheter. Sedan startar datorn.
  12.
  Installera Linux-distribution och mediacenter programvara eller din kompletta mediacentret distribution. Se din specifika programvarans dokumentation.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Dell Inspiron 8500 modem information

Relaterade artiklar


 • Hur du sätter en netbook till en ebook-läsare
 • hur man kan återställa en HP Image
 • hur ta reda på hur mycket RAM är på din dator
 • hur man bygger en kamera mini video
 • hur du hittar den bästa netbook under 2010
 • hur man kommer åt thinkpad T20 laptop
 • hur man ansluter 4 IDE-enheter till en port
 • hur till låsa typsnitt i Mac OS X
 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • hur man gör hårddisk återhämtning använda gratis data verktyg