Dator > Vilka är fördelarna med en dockningsstation?

 • Vilka är fördelarna med en dockningsstation?


 • Ägare av bärbara datorer kärlek typiskt rörlighet som de tillhandahåller. En nackdel med att äga en bärbar dator är att den inte kan ta emot flera tillbehör på en gång. En bärbar dator dockningsstation kan minska problemen. Du kommer att kunna ansluta flera tillbehör till din dockningsstation, som ansluts till din bärbara dator med en separat nätsladd.

  Användning av flera enheter

  Om du behöver ansluta din bärbara dator till flera enheter som skrivare, skannrar eller möss, gör dockningsstationen det lugnt. Många bärbara datorer har två USB-portar, vilket innebär att de endast kan ansluta till två enheter samtidigt. Med dockningsstationen måste du bara göra en anslutning till din bärbara dator. När du är klar, helt enkelt koppla den bärbara datorn från dockningsstationen.

  Portabilitet mellan hemmet och kontoret

  Om du arbetar hemma eller på ett kontor kan en dockningsstation underlätta övergången mellan de två. Inrätta en dockningsstation på kontoret och ansluta den till de enheter du normalt använder. När du kommer till jobbet, helt enkelt ansluta din bärbara dator i dockningsstationen. Detta eliminerar behovet av att ansluta varje enhet individuellt.

  Datorspel

  Om du spelar datorspel, anslut alla dina spel tillbehör till dockningsstationen. Detta besparar dig besväret med-och urkoppling av tillbehör varje gång du spelar. Istället har du bara att ansluta och koppla din bärbara dator från dockningsstationen.

  Tillgång till nya enheter

  En dockningsstation kan du ansluta till enheter som du inte kunde använda i det förflutna. Enheter som platta bildskärmar och digitala kameror är inte alltid kompatibla med bärbara datorer. Genom att plugga enheterna i dockningsstationen kan du njuta av den ökade synlighet som tillhandahålls av en större bildskärm.

  Inget behov av en Desktop

  Om du är en bärbar dator ägare som funderar på att köpa en stationär dator för att tillgodose dina enheter, en dockningsstation kan eliminera behovet. Som ett resultat kan du spara pengar. Vissa dockningsstation modeller kan köpas för under $ 100 från 2010, långt mindre än kostnaden för en vanlig stationär dator. Om du redan äger ett skrivbord, kan du överväga att sälja den eller behålla den som en backup.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man återställa raderade filer från en dynamisk disk

Relaterade artiklar


 • kan du koppla in 2 datorer till en bildskärm?
 • hur till låsa upp en bärbar dator med hjälp av en fingeravtrycksläsare
 • hur man identifierar en Asus G1 moderkort
 • hur man hittar filer skrivardrivrutin
 • hur man skriver ut en banderoll på Epson 7600
 • hur man använder en eSATA-enhet
 • hur till återvinna en xD-minneskort
 • hur du flyttar bilder från en flash-enhet till en dator
 • hur du tar bort skrivhuvudet från en Epson CX5000
 • Hur man spelar spel utan ett grafikkort