Dator > OLPC tangentbord problem

 • OLPC tangentbord problem


 • The One Laptop per Child (OLPC) ideella utvecklat en billig bärbar dator för barn kallas XO Laptop. Den bärbara datorn är robust och tangentbordet är smutsavvisande, tack vare den ljusa gröna membranet lager över tangenterna. Denna två-lagers system lämpar sig till att hålla damm och fukt ut, men en tidig tillverkning problem som orsakas nycklar att hålla

  Historia <.

  Stuck nycklar och ibland trasiga nycklar finns två historiska problem rapporterats med OLPC bärbara datorns tangentbord. Tidiga användare av XO Laptop rapporterade problem med "sticky" tangenter på tangentbord genom blogginlägg och foruminlägg under våren 2008. Före hösten 2008 rapporterade OLPC att de ändrade processen tangentbordet tillverkningsindustrin att ta itu med klibbiga tangentbordet problem.

  Missuppfattningar

  Nu, ett "fast" nyckeln inte innebära extra lim på nyckeln, utan snarare bärbar dator får signaler om att nyckeln fortfarande trycks. Problemet tycks vara utbredd på grund av den virala effekten av blogginlägg, foruminlägg, och en Slashdot artikel. Rapporterade emellertid andelen problematiska tangentbord inte överstiga en procent av enheterna, enligt OLPC wiki.

  Identifiering

  För att testa om du har en fastnat på tangentbordet, öppna Terminal aktivitet och tryck på F nyckel. Om du ser den bildruta visas runt Terminal aktivitet, du har en fast ALT. Sedan trycker du på L-knappen. Om du ser en ny prompt i Terminal aktivitet, vilket innebär skärmen töms, du har en fast CTRL-tangenten. Om dessa två prov inte innehåller något fast CTRL eller ALT men du fortfarande misstänker att tröga tangenter kan du utföra ett tangentbord test genom att följa anvisningarna under "Kontroll av nycklar som bor ner eller verkar fastnat" på http://en. flossmanuals. net /XO /reparation.

  Reparation

  Reparation eller utbyte är också möjligt om du har en äldre tangentbord med detta problem. En reparation förslag till en gör-det-själv person innebär att man tar isär den bärbara datorn. Du kan ta isär den bärbara datorn med en stjärnskruvmejsel och följa steg-för-steg-instruktioner på http://wiki. laptop. org/go/Disassembly_bottom.

  När du har tagit isär den bärbara datorn för att komma till tangentbordet, lägger du en tunn remsa eltejp mellan distanserna för fast nyckel, som skall åtgärda problemet. Vissa användare har rapporterat att om de helt enkelt demonteras tangentbordet, skalade isär folien lager och drog membran bort från metallplattan utan att lägga band i mellan de viktigaste distanser arbetade distanserna rätt igen och nycklarna inte fastnar.

  Ersätter

  Organisationen omarbetat den interna konstruktionen av tangentbordet i november 2008 för att undvika fastnat nyckel svårigheter. Att se till att din bärbara dator tillverkades tidigare denna dag bör hjälpa dig att undvika en problematisk tangentbord.

  Om du föredrar att en reparatör fixa tangentbordet för dig, kan du skicka XO Laptop till en gemenskap reparation centrum. Centers finns listade på http://wiki. laptop. org/go/Repair_center_locations. Du skickar helt enkelt den bärbara datorn till reparatör med billiga frakt metoder, och en reparation tekniker ersätter tangentbordet för kostnaden för arbete och delar.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur ser jag min laptop för att använda s-video-utgång för bildskärm?

Relaterade artiklar


 • förklaring av en dator moderkort elanslutning
 • Lägga till en DVD-enhet till en bärbar dator
 • Hur konvertera teckensnitt på en Mac
 • hur man använder samma bläckpatron igen
 • Felsökning ett ATI TV Wonder
 • Hur man återskapar en mac-enhet
 • Definitionen av en LCD-projektor
 • hur man hittar produktinformation på min dator
 • Skillnaderna mellan CAT5 & CAT5e kablar
 • Hur kontrollerar jag lampan livet av en Proxima 6850?