Dator > Hur tittar jag på en HD DVD på min Toshiba?

 • Hur tittar jag på en HD DVD på min Toshiba?


 • High-definition DVD är ett avancemang i DVD-teknik. Det erbjuder renare bilder och innehar mer information än en vanlig DVD-skiva. En tidig striden mellan de konkurrerande HD-formaten Blu-ray och HD DVD resulterade i Blu-ray framväxande segerrika och HD DVD stänga produktionen. Ny HD-DVD-skivor finns endast i Blu-ray format. Toshiba erbjuder några bärbara datorer med inbyggd Blu-ray-enheter. Det finns också några äldre bärbara datorer från Toshiba som har HD DVD-enheter inbyggd HD-DVD kan ses på dessa datorer så länge du matcha rätt format.
  1
  avgöra vilken typ av high-definition DVD-enhet är installerad i. din Toshiba bärbara dator. Kontrollera den sida där DVD-enheten är belägen. På framsidan av enheten där det öppnar den kommer att säga antingen "HD DVD" eller "Blu-ray. " Detta bestämmer vilken typ av high-definition DVD kommer att spela i att driva.
  2.
  Tryck på knappen på framsidan av DVD-enheten för att öppna enheten. Facket kommer fram. Dra det hela vägen ut och placera en HD-DVD i facket. Tryck försiktigt luckan i facket tillbaka in i datorn.
  3.
  Titta på DVD med hjälp av programvaran standard video som startar automatiskt när DVD införas. Om du föredrar att använda ett annat program eller om en standard programmet inte startar, gå till Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet. Klicka på "Min dator" och leta reda på namnet på DVD under "Enheter med flyttbara lagringsmedia. " Högerklicka på DVD-ikonen och välj "Play" i rullgardinsmenyn eller välja ett annat program alternativ om man är listade. Det kommer att säga "leka med. " och ge namnet på en alternativ video program om det finns på din laptop.
  4.
  köpa en extern USB Blu-ray DVD-enheten om din Toshiba inte har en hög- Definitionen enhet inbyggd Dessa finns från flera olika tillverkare. Leta efter en slimmad och lätt enhet om du planerar att bära runt med din laptop.
  5.
  Sätt Blu-ray installationsskivan i den befintliga skivenheten på din bärbara dator. Följ steg-för-steg-instruktioner installationsguide som dyker upp för att installera den programvara som krävs.
  6.
  Anslut Blu-ray-nätadapter om det krävs en. De flesta smal och bärbara USB-DVD-enheter kommer inte att kräva en extern strömkälla. Fäst ena änden av USB-kabeln till USB-porten på enheten. Anslut den andra änden till en ledig USB-port på datorn. Den bärbara datorn kommer automatiskt att känna igen den nya enheten. Sätt i en Blu-ray DVD i enheten för att se filmen.

  Tips och varningar


 • Medan HD DVD-skivor är inte längre görs, kan vissa fortfarande hittas används eller om försäljning från återförsäljare.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur kan jag lindra den vita bakgrunden på min dator?

Relaterade artiklar


 • vad är en mikro-USB?
 • säkraste sättet att utplåna datorns hårddisk
 • hur man översätter en fil på en disk till en annan dator
 • hur du sparar en presentation till en flash-enhet
 • hur man konfigurerar en dator för snabb uppstart
 • standardsystem utrustning för Dell Inspiron 1000
 • hur du tar bort ett moderkort från en gateway anteckningsbok
 • hur man förbereder en hårddisk för användning i en bärbar dator
 • hur du skyddar bläckstråleutskrifter från UV-
 • det bästa sättet att rengöra en klibbig CD-fack