Dator > Hur rengör jag min HP-skrivare huvuden?

 • Hur rengör jag min HP-skrivare huvuden?


 • Som varje desktop publishing och datoranvändare vet, är förmågan att skriva lättläst dokument på beställning en nödvändighet. Tyvärr, det kommer en dag då inleda kommandot Skriv genererar en bunt papper som endast hälften av bokstäverna är synliga. När du byter skrivarpatron är uppenbara och omedelbara botemedel, är dagen din HP-skrivare vägrar skriva ut oftast samma dag du först inser att du har slut på bläckpatroner. Den goda nyheten är att man ofta kan rädda dagen genom att rengöra din HP-skrivare huvuden.

  Du behöver:
  liten skål eller kopp
  . 2 till 3 bomullspinnar.
  Pappershandduk eller pappersark.
  Isopropylalkohol.


  1.
  Inse att din skrivare är förmodligen inte helt slut på bläck. HP bläckstråleskrivare är utrustade med en sensor som varnar dig när du kör lite bläck, som mäts i vikt bläckpatron. Men blir många gånger denna sensor kastat spåret när bläcket inte kan gå framåt på skrivarens huvuden. Detta beror oftast på de små hålen på skrivaren huvuden har blivit igensatta med intorkat bläck, särskilt om skrivaren inte har använts under en tid.
  2.
  Kör den automatiska verktyget som följer med din HP-skrivare. Detta kan avhjälpa problemet. Gå vidare till steg 3 för att manuellt rengöra skrivaren skallar om detta inte fungerar.
  3.
  Ta en stund att bekanta sig med delar av din HP-skrivare, om du har ju t redan gjort det. De flesta HP bläckstråleskrivare har ett litet handtag på framsidan som öppnar en dörr eller en bricka. När du öppnar det, kommer du att höra skrivarpatroner-en för svart bläck, en för färg-flytta mot mitten position. Men beroende på din modell, kan du bara ha en patron för båda bläck. Observera också att HP patroner innehåller inbyggd skrivare huvuden, i motsats till andra märken som använder stationär skrivare huvud och löstagbara bläckpatroner.
  4.
  Ett ordentligt tag i kassetten till vänster med din tummen på ovansidan och pekfingret på undersidan och dra i en nedåtgående rörelse. Detta kommer att frigöra bläckpatronen ur viken så att du helt kan ta bort den. Gång bort, placera kassetten på sin sida på en pappershandduk eller papper.
  5.
  Häll en kapsyl av isopropylalkohol (tvättsprit) i en liten skål eller kopp och badda en bomullstuss i den för att fukta. Du vill inte pinnen mättad, så vrid huvudet på pinnen runt sidan av behållaren för att ta bort eventuellt överskott.
  6.
  Försiktigt gnugga fuktad bomullstuss över skrivaren leder ett par gånger, eller tills kopparkontakterna ser klart.
  7.
  Ställ patronen ner på pappershandduk eller papper igen för att torka. I ungefär fem minuter, kan du återgå till dess vik i skrivaren.
  8.
  Upprepa dessa steg med den andra kassetten (om tillämpligt) och stäng luckan luckan på skrivaren. Du bör nu kunna texta tydligt med rena skrivare huvuden.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man byter en Compaq 3950 batteri

Relaterade artiklar


 • hur man sätter ett grafikkort
 • diy laptop stoppning
 • hur får man musik på sd micro?
 • hur man får bilder av av en Kodak funsaver kamera & på din dator
 • hur att korrekt använda det inflytande på en MacBook Pro att förlänga batteritiden
 • hur du kör flera skärmar på en G5
 • hur man ansluter en bärbar dator till ett telefonmodem
 • Hur man använder en Lexmark Allt-i-ett-scanner
 • Hur man vet om din LCD går dåligt
 • hur man läser böcker om IPAD