Dator > Hur lägger jag till minne till en gateway laptop?

 • Hur lägger jag till minne till en gateway laptop?


 • Gateway bärbara datorer finns i många märken och modeller, men processen används för att ändra RAM är en relativt universell uppgift oavsett din Gateway modell. Uppgradering ditt minne är troligen det billigaste sättet att öka datorns prestanda. RAM (Random Access Memory) är en tillfällig lagringsenhet på datorn använder för att köra operativsystemet och alla program du använder. Ju mer RAM-minne du har installerat på din dator, desto bättre kommer det att köras

  Du behöver:
  ESD (elektrostatisk urladdning) eller anti-statisk bandet.
  Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och ta bort alla externa kablar och kringutrustning. Detta hjälper undvika herrelösa, skadas strömmar från svallande via datorn som du arbetar på det.
  2.
  Lägg en ren handduk på det område du kommer att arbeta med. Handduken kommer att förhindra den bärbara datorn höljet skadas. Ställ den bärbara datorn på handduken, top-down.
  3.
  Ta bort batteri för bärbar dator. Detta är en annan åtgärd för att undvika herrelösa elektrisk ström.
  4.
  Sätt ESD bandet på innan du arbetar på insidan av datorn. Människokroppen kan bygga upp tillräckligt med statisk elektricitet att, om de släpps, kan förstöra känslig elektronisk utrustning. Var noga med att läsa bandet tillverkarens instruktioner för den specifika remmen du har. I vissa fall, såsom trådlösa remmar måste ESD bandet ligga på 15 minuter innan du arbetar runt elektronisk utrustning.
  5.
  Leta minnet bukten på den bärbara datorn. På de flesta modeller Gateway denna vik ligger på höger, undersidan av datorn. Undantaget från detta är det Tablet anteckningsbok där minnet viken är i centrum av datorns undersida. Din bärbara dator dokumentation kommer att förklara exakt var minnet Bay ligger om du inte kan hitta det.
  6.
  Ta bort minneskortet viken. Skruva den enda skruv eller två skruvar på Tablet Notebook, med hjälp av Phillips skruvmejsel.
  7.
  Installera minne. De flesta bärbara datorer Gateway rymma dubbla DIMM-moduler. Om du lägger till minne då kan du bara lägga till minne till kortplats som inte används. Om det finns för närvarande 2 DIMM-moduler installerade så måste du ta bort en innan du lägger den nya minnesmodulen.

  Om det finns tillräckligt utrymme för att lägga till en andra minnes-DIMM till din dator, måste du kontrollera att storleken på de två minne DIMM-moduler är kompatibla. I de flesta fall, de två minne DIMM-moduler måste vara av samma storlek. Med andra ord kan du placera en enda fyra gigabyte minne DIMM eller ett par av två gigabyte minne DIMM i minnet viken. Din tillverkarens dokumentation kommer att ha minnestyp som behövs specifikationer om du vill se ditt minne är kompatibel.
  8.
  Anslut dörren minne viken, installera om batteriet, anslut alla kablar och extern kringutrustning och slå på din laptop. Kontrollera den korrekta mängden minne under tiden efter starten. Om datorn inte visar minnesinformation, vänta tills du loggar in Windows och granska Tips avsnittet för vad du ska göra härnäst.

  Tips och varningar


 • Följ dessa steg för att kontrollera din dators minne:
 • XP-användare klickar på "Start"-knappen, sedan på "Inställningar. "Klicka på" Kontrollpanelen "och välj sedan" System "-ikonen. Fliken Allmänt ser du hur mycket minne som är installerat på datorn.
 • Vista och Windows 7-användare klickar på ". Kontrollpanelen". . "Start"-knappen och välj sedan "System och underhåll" alternativet Välj "Visa mycket RAM-minne och processorhastighet" under System Mängden RAM-minne kommer att visas bredvid "Memory (RAM):" i avsnittet System.
 • Det är alltid en bra idé att läsa all dokumentation som följde med din bärbara dator innan du utför någon förfaranden.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:digital kriminalteknisk analys

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en syslinux startdiskett för en USB-enhet
 • Skillnaden mellan laser papper & regelbunden papper
 • hur att överföra information till en flash-enhet
 • hur kan jag formatera min Dell Dimension 3000?
 • Hur gör jag lågnivåformat ett 8 GB Micro SDHC kort?
 • hur man använder en MacBook kamera för bilder
 • hur man skapar en bootbar usb-minne för XP
 • hur man uppgraderar en Dell 531 till USB 2.0
 • hur man uppgraderar en hårddisk: IDE till SATA
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare