Dator > Hur kan jag rengöra min dator innan du ger bort det?

 • Hur kan jag rengöra min dator innan du ger bort det?


 • Donera en gammal datorn är ett bra sätt att hjälpa de behövande, och i vissa fall kan vara ett värdefullt skatteavdrag för dig. Rengöring datorn av fett och smuts kommer att göra din donerat systemet mer attraktivt för en potentiell användare. Ännu viktigare är att du rengör datorn några personuppgifter skydda din integritet och hjälpa dig att sova lättare på natten

  Du behöver:.
  Tryckluft eller en luftkompressor
  . Skruvmejsel.
  Fuktig trasa.
  Bomullspinne.
  Tvättsprit.
  Hårddisk radera programmet.

  Fysisk Rensa


  1.
  Power ner och koppla bort datorn från strömkällan. Koppla loss eventuella övriga kablar och sladdar. Ställ datorn på en yta kan du enkelt nå, till exempel en köksbordet eller arbetsbänk.
  2.
  Skruva loss skruvarna från baksidan av målet och skjut sidopanelen från dator. Om ditt ärende inte använder standard side-panel design, kontakta din bruksanvisning för instruktioner om hur du tar bort fallet panel.
  3.
  Använda konserverad tryckluft eller en luftkompressor att blåsa alla av dammet från insidan av ärendet. Var noga med att blåsa ut alla fans, inklusive CPU-fläkt och GPU fläkt (om sådan finns). Håll munstycket i 45 graders vinkel mot fläkten snurra och rensa ut varje blad.
  4.
  Använd en liten batteridriven dammsugare att dra försiktigt bort den uppbyggd av någon damm i botten av fallet att den komprimerade luften kan ha missat.
  5.
  tillbaka sidostycket och lätt dra åt skruvarna, håller den på plats.
  6.
  Torka av utsidan av datorn med en fuktig trasa, se till att inte droppa något vatten på de interna delarna av maskinen. Om det finns smuts i en svårt att nå placera, använda en bomullstuss doppad i tvättsprit att rengöra den.

  Software Rensa


  1.
  Sätt din Windows-installation skiva i den optiska enheten och starta om datorn. När du uppmanas till strejk en tangent för att starta från CD.
  2.
  Följ anvisningarna tills du är ges en möjlighet att lansera "återställningskonsolen" eller "kommandoraden. "

  3.
  Starta en ovillkorlig format på kommando. Skriv in "format /u" (utan citattecken) och tryck på "Enter. "Tryck på" Y "på frågan om du vill fortsätta. Formateringen kan ta flera minuter, beroende på storleken på din hårddisk.
  4.
  Starta om datorn och ta bort disken från den optiska enheten.

  tips och varningar


 • nr format är helt säkert. Även om chanserna är små och de verktyg som krävs specialiserade och dyra, det är möjligt att återskapa data från en formaterad hårddisk. Skulle du ha extremt känsliga personuppgifter, bör du ta bort hårddisken från datorn innan donera.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man rengör ett SDHC-kort

Relaterade artiklar


 • hur karantän dåliga sektorer som använder Win XP
 • Hur får jag Compaq installera diskar?
 • hur man återställer bläcknivån i en Deskjet 6980
 • hur man använder SD-minneskort i en ExpressCard-kortplats
 • hur man kan anpassa laptop touchpad för Windows 7
 • hur man låsa upp en Kensington combo laptop lås
 • hur man demonterar en trådlös Microsoft Optical Mouse 3000
 • hur man uppgraderar firmware på en skrivare från en dator
 • hur man rengör en bärbar AC adapter
 • hur man förbeställa Apple IPAD online