Dator > Hur återställer jag en död CMOS batteri?

 • Hur återställer jag en död CMOS batteri?


 • Om din dators klocka är att förlora tid eller om du inte kan använda kringutrustning, får CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) batteri dör. Om det är helt död, kan du få en "CMOS checksum error" eller "System Configuration Lost" under start och inte kunna starta alls. Om du någonsin vill att datorn ska fungera korrekt igen, är det enda alternativet att byta ut batteriet. Var noga med att ersätta den med samma typ av batteri. Den vanligaste CMOS-batteriet är CR2032, men kolla din instruktionsbok för att vara säker.

  Spara BIOS-inställningar

  Om ditt batteri har några liv kvar i den, använda den för att slå upp dina BIOS-inställningar. Alla dessa inställningar kommer att förloras när du tar bort batteriet, så skriv ner dem. För att komma åt BIOS-inställningarna, startar du om datorn och trycka på lämplig knapp så att BIOS. Knappen är vanligtvis antingen "DEL", "ESC" eller "F2", och det bör anges i den information skärmen som visas under starten. Om den blinkar för fort för dig att läsa, kan du kolla bara i manualen. I BIOS kan du navigera genom varje inställningsskärm och anteckna de inställningar.

  Byta batteri

  Koppla ur datorn och koppla loss alla kablar. Jorda dig genom att röra vid någon metalldel på datorn bostäder. Ta bort sidopanelen och hitta moderkortet. CMOS batteri är på moderkortet och ser ut som en liten metallisk skiva.

  Olika moderkort kommer att rymma den CMOS-batteriet på olika sätt. Några helt enkelt ha en spärr, skruv andra i, och vissa har en mängd olika klippen. Ta bort batteriet, se till att inte bryta några klipp. Installera det nya batteriet, sätta stolpar i samma position som det gamla batteriet. För ett CR2032, den positiva (+) poler bör vara upp. Sätt några klipp eller lås som håller batteriet på plats. Sätt tillbaka datorns sidopanelen, koppla in kringutrustning och koppla in datorn i.

  Konfigurera BIOS-inställningar

  Det är mer än troligt att du förlorat alla BIOS-inställningarna medan du byta batteriet. Slå på datorn och trycker på knappen för att komma in i BIOS-inställningar. Gå igenom varje inställningsskärm och ange de värden som du skrev ner innan du tar bort CMOS-batteriet. Glöm inte att återställa din klocka och kalender.

  Om din CMOS-batteriet var helt dött och man kunde inte skriva ner dina BIOS-inställningar, hittar "Återställ standard konfiguration" alternativet. Detta kommer att återställa alla BIOS-inställningarna till fabriksinställningarna. Det kanske inte är helt optimerad, men det kommer definitivt vara funktionella.

  När du har omkonfigureras BIOS-inställningarna, använd "Spara och Avsluta"-kommandot. Dina inställningar kommer att sparas, och din nya batteriet ska hålla dig igång i ytterligare 10 år eller så.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:datorskärmar LCD vs CRT

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra videobilden med webbkamera
 • Hur man överför digitala bilder till ett nytt SD-kort
 • hur man byter en genomsökning kort
 • Hur avgör jag skrivhastigheten för min enhet?
 • hur du ansluter till en lokal skrivaren använder en Anslutning till fjärrskrivbord
 • Hur får man en skadad minne fast
 • hur man byter minne på en Dell Latitude E6400
 • hur radera ditt digitala fotspår
 • hur du installerar minne i en Dells bärbara
 • hur du lägger till minne till en iPod