Dator > Conexant modem hjälp

 • Conexant modem hjälp


 • Liksom alla ting angående datorer, kan Fjärranslutning ledas för fullständig inkurans som hela världen vänder sig allt mer till bredband eller DSL-tjänst. Ändå finns det de som fortfarande behöver ansluta till webben med ett uppringt modem. Conexant har alltid varit ledande inom konstruktion och tillverkning av modem, och det ger en stödjande hemsida för att få hjälp med sina produkter

  Du behöver:.
  Roll of mikrofiberduk
  . Härskare.
  Magic markör.
  Sömnad sax.

  Computer Forensics

  Om du var nedladdning av filer, kan du ha ingått ett virus som nu är skära av ditt modem åtkomst. Du kan också ha installerat ett nytt säkerhetsprogram som blockerar ditt modem. Om du har installerat alla uppdateringar till Windows, även detta kan en orsak till Koppla från. Om någon "elektriska anomalier" inträffat i hemmet eller i din granne nyligen, kan det väl vara så att ditt modem fått en elektrisk stöt.

  Test Line

  Anslut en telefonlur i samma telefonlinje din dator använder normalt. Om du inte kan höra en kopplingston är telefonlinjen död: undersöka varför det kan vara fallet. Om du kan höra en kopplingston kan telefonlinjen elimineras som orsak.

  Modem Diagnostik

  Gå till "Start" och sedan "Alla program" och sedan "Tillbehör". Välj "Kommunikation" och sedan "Hyper Terminal". Programmera verktyg för att ringa ditt mobilnummer eller ett annat nummer till en telefon i närheten. Klicka på "Ring" när antalet anges. Du ska kunna höra modemet kontrollera telefonlinjen och slår numret och din mobiltelefon ska ringa. Om modemet inte kan ringa ut, kommer ett felmeddelande visas på skärmen.

  Reparera ett modem med drivrutiner

  Använda en annan Internet-ansluten dator, besök Conexant hemsida och ladda ner rätt drivrutin för modemet märke och modell till en flash-enhet. Om du inte vet vad de gör och modellen är, bokstavligen bort modemet från skrivbordet och göra identifieringen på det sättet. Du kan också använda en "Driver Detective" verktyget, till exempel Everest gratis hem eller Driver Detective att ta reda på vilken drivrutin som är rätt för ditt modem. Ladda ner den senaste drivrutinen för Windows operativsystem till en flash-enhet och sedan installera det på din maskin. Starta om datorn och testa modemet igen.

  Använda Enhetshanteraren

  Du kan också kontrollera status för ett modem genom att gå till "Start", "Kontrollpanelen" och "System" och sedan "Enhetshanteraren". Leta efter en Conexant modem i enheten listorna. Kontrollera att drivrutinen är korrekt installerad och korrekt aktiverad. Kontrollera om modemet under "Nätverksanslutningar" fliken samt "Internet-alternativ" flikar. Kontrollera att din dator försöker ansluta till webben med din uppringt modem och inte någon annan metod som ett Ethernet-kort. Du kanske även vill att avinstallera enheten, starta om datorn och sedan installera enheten med en uppdaterad drivrutin.

  Felsäker

  Om allt annat misslyckas, byta ut modemkortet helt och hållet, på antingen en bärbar eller en stationär dator. Du kan köpa PCIMIA modem kort för bärbara datorer och PCI-kort för stationära datorer på lokal dator delar butik och på nätet. Lyckligtvis är dessa modem ersättare är ganska billiga i dag, ibland mindre än $ 10. Använd den medföljande drivrutinen installerar hårddisken med det nya kortet för att ansluta modemet till datorn ordentligt. I många fall är det snabbare och billigare att ersätta modemet helt, snarare än att försöka reparera den. Leta efter erbjudanden på bra begagnade modem i lokala affärer dator reparation också.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du installerar en fläkt i en Mac mini

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort batterispärren locket på en Compaq V2000
 • Hur kontrollerar jag en CMOS för batteriladdning?
 • Hur spelar jag en musik-CD på min pc?
 • hur man byter en laptop DVD-enhet
 • Hur lägger du ljudenheter till en stationär?
 • hur du tar bort en backup-enhet
 • Hur kan jag överföra kontakter till en dator?
 • hur du tar bort skrivhuvudet från en Epson CX5000
 • hur man startar upp en iMac från en flash-enhet
 • hur man kan återställa en HP Image