Dator > hur man väljer ett rack

 • hur man väljer ett rack


 • Varför rack? Det finns flera saker du bör tänka på när du väljer ett rack
  1
  Vilken typ av utrustning kommer du att lägga. . i den? Om du behöver ofta tillgång till alla sidor av utrustning, är en öppen rack mer praktiskt än ett skåp. Om din utrustning behöver ventilation, utgör ett rack inga begränsningar luftcirkulation. Och inte försumma estetik. Kommer kunder eller klienter se din installation? Ett rack med sladdvinda ser mycket snyggare.

  Slutligen anser säkerhet. Eftersom ett rack är öppen, måste du vidta åtgärder för att säkra din utrustning. Ställ in ditt rack i ett låst rum så nyfikna fingrar inte kan komma åt ditt nätverk utrustning.

  Racks finns i olika storlekar och stilar installation. Vissa är fristående, vissa är utformade för att vara väggmonterad. Vissa kan vara en kombination av båda stilarna, sittande på golvet men fästa på väggen för mer stabilitet
  2
  Förståelse rack mått:. .
  Den viktigaste komponenten i ett rack är en uppsättning av vertikala skenor med fästhål som du fäster din utrustning eller hyllor.

  Den första mätningen du behöver veta är bredden mellan de båda rälerna. Det är vanligen ges i inches, mätt från en fästhålen till motsvarande hål på motståndarlaget järnväg. Den vanligaste järnväg bredd är 19 ", 23" skenor och stativ finns också. Mest rackmonterad utrustning är utformad för att passa 19 "skenor men kan anpassas för bredare rack.
  3.
  Nästa viktiga specifikationen är antalet rack enheter, vilket förkortas" U . "Detta är ett mått på den vertikala utrymmet på rälsen. Skåp och hyllor och rackmonterad utrustning är alla mäts i rack enheter. En rackenhet (1U) är lika med 1,75 "av användbara vertikalt utrymme. Så, till exempel, en enhet som är 2U hög tar upp 3,5 "rackutrymme. Ett rack som är 20U högt har 35 "användbart utrymme.

  Eftersom bredder som standard, är mängden vertikalt utrymme vad som avgör hur mycket utrustning du faktiskt kan installera. Kom ihåg detta mätning av användbara vertikalt utrymme är mindre än det yttre höjd i racket.
  4
  Få ström till utrustningen.
  Om du inte vill ha en härva av förlängningssladdar, måste du få en eller flera grenuttag för ditt rack. Fundera på vilken typ skulle vara bäst för din installation. Rackmonterad grenuttag kommer i versioner som montera antingen vertikalt eller horisontellt. Vissa har butiker som är placerade brett för att rymma transformator blockerar-en användbar funktion om det mesta av din utrustning använder skrymmande krafttransformatorer.
  5.
  Överspänningsskydd är en annan viktig fråga. Vissa grenuttag har inbyggt överspänningsskydd, andra inte. Med de pengar du har investerat i rackmonterad utrustning, men du vill säkert se till att den är skyddad.

  Alla verksamhetskritiska utrustning bör även anslutas till en avbrottsfri strömförsörjning (UPS). En UPS hindrar utrustningen från att krascha under en kort blackout eller spänningsfall och ger tillräckligt med tid att stänga ned allt på rätt sätt i händelse av ett längre strömavbrott. Välj en rackmonterad UPS för de mest kritiska utrustningen eller kontakten hela stället i en fristående UPS. .
  6
  Managing kablar:
  Din utrustning kan se väldigt snyggt när allt är monterat. Men om du inte är väldigt försiktig med dina kablar, kan du skapa en härva kommer du aldrig att kunna reda ut.

  Rita dina anslutningar i förväg hjälper dig att bestämma det mest effektiva sättet att organisera kablarna . Att veta var anslutningarna kan du se om det är bättre att köra kablar horisontellt eller vertikalt. De flesta nätverk problem i kablaget, så om du låter dina kablar komma bort från dig nu, du är säker på att betala för det på vägen.

  Det finns många tillbehör tillbehör som kan förenkla ditt rack.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur ta reda på hur mycket RAM är på din dator

Relaterade artiklar


 • hur man reda ut och ansluta datorutrustning
 • hur man uppgraderar en Toshiba DVD / RW-enhet
 • hur man rengör platt på en Mac
 • Hur kontrollerar jag mitt grafikkort version?
 • hur man fixar ett kort i en Dell laptop nätsladd wire
 • hur man identifierar USB 2.0-kablar
 • råd om att köpa en ny iMac
 • hur du skriver ut en konfigurationssida från HP LaserJet 4350
 • Hur man vet om någon har ett spår på datorn
 • är en WD hårddisk utbytbar med fönster & äpple?