Dator > hur man byter RAM i en Inspiron 1521 laptop

 • hur man byter RAM i en Inspiron 1521 laptop


 • Dells Inspiron raden av bärbara datorer erbjuder mid-range prestanda till ett lågt pris. Som standard 1521 levereras med en AMD Turion X2 processor, 160GB hårddisk och 2GB RAM-minne (utbyggbart till 4 GB). Lägga till ytterligare RAM är ett snabbt och enkelt sätt att avsevärt öka hastigheten och svarstiden i din bärbara Inspiron

  Du behöver:.
  Liten platt skruvmejsel
  . Liten Phillips skruvmejsel.
  Jordning handledsrem.

  Åtkomst DIMM A


  1.
  Koppla den bärbara datorn från A /C adapter och ta bort batteriet. .
  2
  Sätt på startförbudet handledsremmen och fäst leda till något metalliskt och jordad, vid sidan av en annan dator, en metall bord eller en stol allt fungerar bra
  3.
  Placera den bärbara datorn på en plan yta och tryck LCD tillbaka så att den står parallellt med basen på datorn. Ta bort gångjärnsskyddet genom att placera dina skruvmejsel i den lilla skåran på höger sida av gångjärnet och mycket försiktigt bända uppåt, tills enhet hoppar ut från basen.
  4.
  Ta bort tangentbordet genom att lossa de två skruvarna på toppen av tangentbordet, direkt under det område som tidigare omfattas av gångjärnet. Lyft tangentbordet försiktigt uppåt och placera den åt sidan. Koppla inte tangentbordet flatkabeln från moderkortet.
  5.
  Med fingertopparna, dra försiktigt isär metallflikarna håller RAM-modulen på plats. RAM-minnet kommer att dyka upp på egen hand och kan sedan försiktigt dras upp och ur facket.
  6.
  Sätt i det nya RAM-modulen i facket och se till att rada upp skåran i modulen med avdelare inuti DIMM-kortplatsen. Tryck in modulen i kortplatsen ner mot moderkortet. Om metallclipsen på sidorna av DIMM inte har klickat på plats, använd fingertopparna för att försiktigt bända isär dem och trycka på modulen tills det klickar på plats.
  7.

  Byt ut tangentbordet och gångjärnsskyddet församling.

  Åtkomst DIMM B


  1.
  Stäng locket och vänd laptop över så att dess undersida kommer uppåt.
  2.
  Lossa skruven som håller panelen täcker minnet. Det bör vara märkt "M. " Placera skruven på ett säkert ställe och lyft upp panelen ut och uppåt.
  3.
  bort RAM-modulen genom att sprida klämmorna isär med fingertopparna, och lyft modulen upp i 45 graders vinkel då ur facket helt.
  4.
  Placera den nya modulen i kortplatsen i 45 graders vinkel och tryck in mot facket tills metallkontakter är nästan täcks. Tryck sedan modulen nedåt tills du hör ett klick. Sätt tillbaka panelen på undersidan av datorn.
  5.
  Ström på din bärbara dator och kontrollera att RAM är erkänd av Windows. Högerklicka på "Den här datorn" och kontrollera systemet sammanfattningen på fliken "Allmänt".


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur ställer jag spänningen på en Intel moderkort?

Relaterade artiklar


 • Hur tar jag isär en Dell Inspiron 8100?
 • hur man upptäcker dator övervakning på en Mac
 • hur dämpa skärmen på en HP Pavilion
 • hur man defragmentera datorn
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • hur man byter en laptop tangentbord på en Dell Inspiron 9300
 • hur man läser tidningen på IPAD
 • hur man radera en verksamhet macbook
 • hur man uppgraderar från USB 1.1 till USB 2.0
 • hur man klona en C-enheten