Dator > hur du säkerhetskopierar användardata och filer

 • hur du säkerhetskopierar användardata och filer


 • Det är en allmän vana i de flesta av människor att lagra en hel del viktig information på datorn, men väldigt få människor tycker om att säkerhetskopiera sina filer till en katastrof som har hänt och deras information går förlorad. Du bör ta säkerhetskopiera dina filer på regelbunden basis, och att du förvarar säkerhetskopierade filerna i en separat fysisk plats, bort från datorn. Att göra schemalagda säkerhetskopieringar kommer att hjälpa dig att återfå viss, om inte alla, av din information i händelse av att något händer med de ursprungliga filerna på din dator.

  Om du vill säkerhetskopiera dina viktiga data, då bör göra en förteckning över viktig information som du inte enkelt kan ersätta. Denna lista kommer att hjälpa dig att avgöra vilka filer som ska säkerhetskopieras, och även ge dig en referenslista i händelse av att du behöver hämta filerna

  Du behöver:. .
  Computer
  Hard Drive.
  SATA till USB-kabeln.


  1.
  Vill söka efter filer och bestämma vilka mappar innehåller de filer du vill säkerhetskopiera, utföra följande uppgifter.


  Öppna Utforskaren genom att klicka på Start> Den här datorn i XP eller på Start> Dator i Vista, välj sedan hårddisken märkt Lokal disk (C: \).
  2.
  Välj Arkiv> Sök för att öppna fönstret Sökresultat i XP. Sökfältet är tillgänglig från alla Windows Explorer-fönster i Vista.
  3.
  Skriv filnamnstillägg för de vanligaste typerna av filer i rutan Hela eller del av filnamnet fältet och sedan klicka på Sök i XP eller skriv filändelsen i sökfältet i Vista, och tryck enter


  . OBS: Ange t. ex. texten *. doc, *. xls, * . txt, *. pst *. wab eller *. dbx för Word-dokument, kalkylblad, vanliga textfiler och e-post-filer från Outlook eller Outlook Express. Skilj filnamn med ett kommatecken och ett mellanslag.
  4.
  När sökningen är klar väljer du Visa> Detaljer i XP eller Vyer> Detaljer i Vista för att visa filen namn och fullständiga sökvägar.
  5.
  Granska listan att bestämma vilka filer du vill spara och där de lagras.
  6.
  Nu kan du använda någon av Windows i bygga säkerhetskopiering och återställning för att säkerhetskopiera filer.

  Använd Windows Vista Säkerhetskopiering och återställning för att säkerhetskopiera filer.
  7.
  Klicka på Start, skriv backup i sökfältet och välj sedan Windows Säkerhetskopiering och återställning från listan.
  8.
  Klicka på Säkerhetskopiera filer väljer du den plats där du vill spara säkerhetskopian, och följ sedan instruktionerna på skärmen för att säkerhetskopiera dina filer

  . OBS: En säkerhetskopia skapas på den angivna platsen. Den säkerhetskopierade filen har tillägget ". Bkf".
  9.
  Använd Windows XP Säkerhetskopiering och återställning för att säkerhetskopiera filer.

  1. Klicka på Start, Alla program, Tillbehör, Systemverktyg och sedan Backup för att öppna guiden Säkerhetskopiera eller återställ.

  2. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa din backup-fil

  tips och varningar


 • backup du uppmanas att välja en lagringsplats för filerna. Välj rätt externa USB-enheten eller använda extern hårddisk eller en tom hårddisk partition.
 • Denna information ges till säker användning av filer och data betydelse att vara skadad medan datorn kraschade eller fel.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du håller din datormus ren

Relaterade artiklar


 • Ta bort objekt i Cruzer minne
 • hur man gör USB-portar på en bärbar dator med hög hastighet
 • Hur vet jag om jag behöver mer RAM-minne?
 • hur man kan bli av en autorun filen på min memory stick
 • hur man använder sata på ett ASUS moderkort
 • gateway övervaka problem
 • hur reparera ett Memory Stick Duo
 • det bästa cd skrivhastighet
 • hur man får ljudet ur en USB-port på en bärbar dator
 • hur man använder en gammal videobandspelare som tuner för en ny bildskärm