Dator > Inaktivera touchpad trycka i Linux

 • Inaktivera touchpad trycka i Linux


 • Pekplattan är en mycket vanlig komponent i moderna bärbara datorer. Även om jag föredrar att använda en mus, är en pekplatta användbar i de situationer då en mus kan vara obekvämt. Pekplattor fungerar bra med Linux operativsystem med ett irriterande undantag. Även om pekplattan åtföljs av två eller tre knappar, den har en inbyggd funktion som kallas knacka som simulerar ett musklick. Teoretiskt knacka är en bra idé, men i praktiken kan vara mycket besvärande. Ett problem jag har med pekplatta knacka är att den är för känslig. Tummen eller Palm kontinuerligt borstar plattan medan jag skriver härjar alla typer av förödelse på mitt skrivbord. Allt från att byta fönster till att ta bort text kan uppstå när jag försöker skriva. Det finns sätt att justera känsligheten, men jag föredrar att bara avaktivera trycka och använda knapparna istället. Detta hur man kommer att visa dig hur du inaktivera pekplattan trycka på en typisk Linux set-up genom att redigera xorg. conf fil

  Du behöver:. .
  En terminalemulator
  Datorns administratörslösenord.


  1.
  Starta din terminalemulator

  jag antar att du kör en Linux-desktop som KDE, GNOME eller Xfce. Alla har sin egen terminal emulator och en som är gemensam för alla tre. Xterm är det gemensamma programmet. Terminal är KDE-emulator, är gnome-terminal Gnome emulator och xfce-terminal är Xfce emulatorn. De är alla ganska likvärdiga i funktion, så starta den version du har tillgängligt.
  2.
  Navigera till din xorg. conf fil

  Filen vi ska att redigera kallas xorg. conf. Liksom flesta konfigurationsfiler i Linux är det bara en textfil. Det har ett format, dock. Den ger information till operativsystemet om video-och inmatningsenheter. Xorg. conf filen normalt i /etc/X11 mappen. Skriv "cd /etc/X11" (utan citattecken). Nästa typ 'ls' att lista filerna i katalogen. Xorg. conf filen ska visas.
  3.
  Gör en säkerhetskopia av xorg. conf

  Innan vi försöker att redigera xorg. conf, är det en bra idé att göra en säkerhetskopia ifall det skulle bli skadad. Vi kommer att använda "cp" kommandot för att göra en kopia. Eftersom xorg. conf är ett system fil är administratörsrättigheter krävs för att manipulera det, så vi kommer att använda "sudo"-kommandot för att lyfta till administratören. Skriv detta på kommandoraden:

  sudo cp xorg. conf xorg. conf. bak

  Du kommer att bli tillfrågad om ditt administratörslösenord. Skriv det i och kommandot kommer att köras. För att bekräfta att det var lyckat, skriv "ls" och leta efter en fil som heter xorg. conf. bak.
  4.
  Redigera xorg. conf-fil

  Vi kommer att använda editorn vi för att öppna och redigera dina xorg. conf fil. Vi kommer att använda sudo kommandot igen för att bli administratör. Skriv följande kommando:

  sudo vi xorg. conf

  När filen öppnas bör du se en rad som lyder ungefär "SAX genereras X11 config-fil". Använd dina NEDPIL Bläddra nedåt tills du hittar en rad som lyder "Avsnitt" InputDevice '". Det kommer att finnas fler än en sådan linje, men det du söker kommer att ha "Identifier" Synaptics "" på förfarandet linjen. Eller det kan ha raden "Driver" synaptics "" beroende på hur filen skapades. Hursomhelst, detta är det avsnitt du vill ha.

  Bläddra ner till sista "Option"-rad och flytta till det sista tecknet på raden. Tryck på "en" nyckel att åberopa infogningsläge. Tryck ENTER för att starta en ny linje och skriver dessa tre rader precis som de föreligger:

  Option "TapButton1" "0"
  Option "MaxTapTime" "0"
  Option "MaxTapMove" "0"

  När du har skrivit dessa rader, korrekturläsa dem en gång till. Om du är nöjd att de är rätt inskrivna, tryck på "Esc"-tangenten för att lämna in läget. Tryck skift, "sedan på w för att spara filen. Nästa tryck på "skift,". . Då är Q för att avsluta vi
  5
  Starta om
  skrivbord
  Nu när du har redigerat din xorg. conf-fil kommer du måste starta om skrivbordet session för att ändringarna ska träda i kraft. Allt du behöver göra är att logga ut och logga in igen för att starta om sessionen. När du är inloggad tillbaka i testa dina pekplattan för att se om att knacka har inaktiverats.
  6.
  Återställ din xorg. conf (valfritt)

  Om skrivbordet kommer inte att starta om och du får en text inloggningsskärmen kan din xorg. conf fil har blivit skadad. Logga in och återställa säkerhetskopian:

  cd /etc/X11
  sudo cp xorg. conf xorg. conf. new
  sudo cp xorg. conf. bak xorg. conf

  sedan starta om datorn:

  sudo shutdown-r now

  Ditt skrivbord bör börja nu. Du kan redigera xorg. conf. new att leta efter fel.

  Tips och varningar


 • här hur du har testats med båda typerna av pekplattor ofta används i modern Bärbara datorer: Synaptic och Alperna. Om du inte är säker vilken typ av pekplatta du har installerat på datorn, skriver detta på kommandoraden på din favorit terminalemulator: cat /proc /bus /input /devices. Leta efter en pekplatta referens i den genererade listan.
 • Eftersom du kommer att använda kommandoraden med administratörsbehörighet försiktig. Du kan göra stor skada på ditt operativsystem med dessa privilegier. Kom också ihåg att Linux-kommandon är skiftlägeskänsliga.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man fixar en knapp på en bärbar dator - MacBook Pro

Relaterade artiklar


 • hur man installerar olika skärmsläckare i mitt tända
 • hemlagad stå bil laptop
 • Hur läser jag ett SD / MMC på min laptop?
 • hur man använder en fjärrkontroll för PC
 • Toshiba laptop minnesproblem
 • hur du aktiverar en trådlös radio på HP Stationära datorer
 • hur man har två bildskärmar på en dator
 • det bästa sättet att ge off-grid laptop
 • hur du formaterar en hårddisk på ett enkelt sätt
 • HD 3850 vs 3870