Dator > Hur gör jag uppgradera minnet i en Compaq Presario C500?

 • Hur gör jag uppgradera minnet i en Compaq Presario C500?


 • Compaq Presario C500 Notebook PC är en bärbar dator som tillverkas av Hewlett Packard. Den bärbara datorn har en Intel u00AE Pentium u00AE Dual Core-processor och en 15,4-tums LCD-skärm. Det kommer i allmänhet från fabriken med 1. 024 megabyte RAM-minne (RAM), som kan uppgraderas till 1 GB. Minnesmoduler finns på 256 MB, 512 MB och 1 GB. Datorn har två platser för minnesmoduler, så du kan använda två 512 MB-moduler eller en 1 GB-modul för att uppgradera Presario C500 minne till sin maximala kapacitet. Du kan ha minnet installeras av en auktoriserad HP-tekniker, eller så kan du göra det själv

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Antistatiska påsar eller behållare.
  Ny minnesmodul eller moduler.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur A /C nätadapter. RAM-minnet i Compaq Presario C500 finns på undersidan av den bärbara datorn i minnesmodulfacket. Vänd datorn så att du tittar på botten och placera den på ett fast underlag. Ta bort batteriet. Rör vid ett jordat metallföremål för att se till att du befrias från all statisk elektricitet.
  2.
  Leta reda på minnesmodulfacket och ta av locket skruven med en stjärnskruvmejsel.

  3
  Lyft locket till minnesmodulfacket uppåt och bort från datorn
  4
  Det finns två minnesmodulen slots. . en eller båda kan ha minnesmoduler installerad. Ta bort minnesmodulen (er) genom att sprida platshållarna håller den på plats på varje sida av modulen.
  5.
  Ta tag i kanten på minnesmodulen och dra ut den minnesmodulfacket försiktigt. Upprepa för den andra minnesmodulen om det finns en. Om du tänker återanvända minnesmoduler, placera dem i en antistatisk påse eller behållare.
  6.
  Ta den nya minnesmodulen ur sin antistatiska påsen och håll den ändarna. Håll det på en 45-graders vinkel, placera guldkontakterna i kontakten fästet och tryck försiktigt in minnesmodulen i stället tills du hör platshållarna klick. Upprepa om du installerar två minnesmoduler, med den tomma kortplatsen minnesmodulen.
  7.
  Sätt in minnesmodulen tillbaka locket på plats och fäst det med skruven du tog bort tidigare.

  8.
  Sätt in batteriet igen och anslut A /C effekt (såvida du inte vill köra den bärbara på batteri enbart).
  9.

  Vänd den bärbara datorn igen. Systemet kommer att konfigurera om sig själv och känna igen de nya minnesmodulerna. Då är du redo att gå.

  Tips och varningar


 • Om datorn inte startar korrekt efter att du har installerat det nya minnet, koppla bort strömmen och upprepa stegen för att installera om minnesmodulen (er) och vara säker på att de sitter ordentligt i sina uttag.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur får man en CD-enhet för att öppna på en Dell-dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar stöd för USB-skrivare
 • hur man torka en bärbar Windows minne
 • hur du justerar mängden fysiskt RAM-minne som används som video-RAM
 • hur man installerar en SATA dubbla hd i Win XP
 • Hur konvertera ett USB-minne till en startbar enhet
 • hur du tar bort en Roxio DVD-ROM
 • hur par bluetooth på en Toshiba
 • hur att fylla HP Bläck
 • hur man fixar en DVD-brännare
 • hur man öppnar en Dell dator fall som har fastnat