Dator > kvaliteter och klasser av Intel-processorer

 • kvaliteter och klasser av Intel-processorer


 • Intel Corporation har utvecklat mikroprocessorer för nästan fyra decennier, inklusive skapandet av ett av de första kommersiella mikroprocessor chips 1971. För närvarande skapar Intel mikroprocessorer för många typer av elektronisk utrustning, även små mobila enheter, bärbara datorer, hemdatorer skrivbordet high-end arbetsstationer, servrar och inbyggda system. De senaste betygen och klasser av Intel mikroprocessorer inkluderar Pentium 4 och Pentium 4 EE, Pentium D /EE, Core i7 och dess föregångare, Xeon, Celeron, M-serien och Atom.

  Pentium 4 Pentium 4 EE

  Pentium 4-processorer har en enda kärna är främst avsedda för hemmabruk. Olika modeller har klockfrekvenser från 1,3 GHz till 3,8 GHz. Pentium 4 Extreme Edition (EE) är en 64-bitars version av Pentium 4-processor.

  Pentium D /EE

  Pentium D-processorer med dubbla kärnor vilket resulterar i en betydande ökning av prestanda och samtidigt multitasking jämfört med Pentium 4-serien. Klockfrekvenser varierar mellan 2,66 GHz till 3,73 GHz för denna serie. Pentium D serien var avsedd för stationära datorer, speciellt de som använder resurskrävande audio /video och spel.

  Core i7 Tidigare Core Processor

  Intel Core serien processorer avsedda för stationära och bärbara datorer. Den senaste från den här klassen är det Core i7, en quad-core processor med klockfrekvenser från 1,6 GHz till 3,47 GHz.

  M

  Pentium M inkluderar single-core-processorer avsedda för mobila datorer med klockfrekvenser på mellan från 900 MHz till 2,26 GHz. Denna serie lades ner 2008.

  Xeon

  serien Xeon hänvisar till flera uttag och multi-processorer avsedda för high-end arbetsstationer, servrar och inbyggda system. Klockfrekvenser för Xeon-serien sträcker sig från 400 MHz till 3,8 GHz. De flesta av de Xeons tillfället i produktion är quad-core processorer. Dock framtida utgåvor förväntas ha åtta kärnor.

  Celeron

  Celeron-serien processorer är avsedd för datorer budgeten hem och har mindre cache-minne och saknar många av de avancerade funktionerna i mer avancerade Intel-processorerna. Klockan hastigheter varierar från 266 MHz till 3,6 GHz.

  Atom

  Intel Atom hänvisas till en rad av ultra-low-voltage 32-bitars och 64-bitars processorer avsedda för användning i netbooks och andra bärbara enheter nätverk. Klockan hastighet varierar från 800 MHz till 2 GHz. Intel Atom-processorer är inte tillgängliga för stationära maskiner.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Skillnaden mellan en USB-kabel och en firewire-kabel

Relaterade artiklar


 • Hur du tar bilder på en Acer Aspire One
 • hur man stänger av Fn-tangenten på en bärbar dator
 • hur du överför program & data till en ny dator
 • hur du överför bilder från en dator till en flash-enhet
 • hur man ändrar en intern pc batteri
 • skrivardelning problem
 • definition av primär partition
 • hur man fixar en cd dörr
 • hur du tar bort en CD-ROM-enhet
 • HP 600 laptop felsökning