Dator > hur till återvinna från hårddiskfel

 • hur till återvinna från hårddiskfel


 • Hårddisk misslyckanden (eller stöld) är nästan lika oundviklig som döden och skatter. Du kan ha tur och aldrig uppleva en, men risken är om du läser detta, är händelsen på dig. Om du har kritiska säkerhetskopierade data upp, kommer erfarenheterna inte traumatisk, och byte enheter är relativt billiga. Här är några förslag på hur man skall uppnå ett misslyckande med specifika hänvisningar till Windows operativsystem

  Du behöver:.
  Operativsystem installationsdisk
  . System spegel, Emergency Boot eller diskar återhämtning.
  Säkerhetskopiering av data diskar.
  Diskdiagnostik och underhåll programvara-levereras med Windows eller tredje part
  . Virusprogram.
  . Disk och Data Recovery Service

  Bestäm

  typ av diskfel


  1
  Viktigast:. Få inte panik och börja slå nycklar och gör saker innan du tror att krossa och göra vissa grundläggande diagnostik.
  2.
  Om maskinen inte startar alls från hårddisken, även i felsäkert läge, lokalisera Emergency Boot, system spegel och diskar återhämtning som antingen kom med maskinen eller att du gjorde när du fick det. Alternativt, om du har det, leta operativsystemet disken. Starta maskinen från ett av dessa alternativ.
  3.
  Reda på om felet är ett resultat av fullständigt maskinhaveri. Om det är, är det inte värt att försöka rädda köra själv och nya är så billigt är det inte värt att ha dem reparerade.
  4.
  Fysiska yta på disken kan ha bli skadad på ställen men kan ändå vara användbara om du har tillräckligt med utrymme kvar att skriva om dina data till bra sektorer. För att kontrollera det genom att köra "chkdsk" från DOS-prompten eller om du kan få till det, antingen Windows eller tredje part degramentation /program disk optimering i analys-läget först. Sedan överväga kör antingen igen i läge för att åtgärda problem.

  Försök att rädda disk


  1.
  De flesta diskar är resultatet av data korruption eller fragmentering till följd av virus, som överstiger lagringskapaciteten i disken, inte optimera disken på en regelbunden basis, eller registret blir krypterad. Du ska kunna köra Diskrensning, diskdefragmentering /optimering, register reparation, virus och spionprogram ens i felsäkert läge. Observera att dessa processer kan ta lite tid.
  2.
  Windows operativsystem eller indrivning disken ska ha en möjlighet att låta dig komma åt vad du behöver för att försöka reparera installationen. Prova detta om alla ovanstående misslyckas.
  3.
  Om alla dessa alternativ misslyckas, behöver du antingen skicka disken ut till en disk-återhämtning tjänst, byt ut disken, eller formatera det och börja om omlastning operativsystemet och alla program programvara och data.

  tips och varningar


 • Förhoppningsvis har du var flitiga på att säkerhetskopiera viktiga filer, men om inte ett diskfel är en bra väckarklocka för att pröva dina alternativ. De omfattar lagra minst viktiga data på CD-eller DVD-skivor eller en extern hårddisk. Internet moln lagring tjänster som Mozy, Carbonite och ZumoDrive kan bli ännu bättre alternativ. I början av 2010, alla erbjuder en viss mängd lagringsutrymme gratis och årliga planer för obegränsad lagring för runt $ 60 per år.
 • Kloning hårddiskar låter som ett bra koncept men fungerar sällan i totalt för att återställa allt till en ny eller omformaterad enheten. Du kan dock ha möjlighet att tilldela enhetsbeteckningen på en extern hårddisk som används som en klon och starta från den tillfälligt.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man använder en TV-tuner för hp dv 4

Relaterade artiklar


 • hur man hämtar Outlook Express e-post från en död dator
 • Hur vet jag om båda mina grafikkort fungerar?
 • hur man ansluter en diskettenhet med flera kortplatser
 • hur man kan räkna ut vilken typ av grafikkort jag har
 • hur man kan kopiera och klistra in på en IPAD
 • hur du tar bort en flatbäddsskanner täcka att rengöra en Epson
 • hur till återvinna förlorade filer från en bärbar dator
 • hur man kan jämföra mikroprocessor prestanda
 • hur man öppnar flash-enhet
 • hur man fyller bläck huvuden