Dator > hur man öppnar en Dell Latitude D400

 • hur man öppnar en Dell Latitude D400


 • Det finns många skäl att öppna upp din Dell Latitude D400 laptop, utbyte av hårdvara, uppgraderingar komponent, nyfikenhet och rengöring. Lära sig att plocka isär din bärbara dator kan hjälpa dig att förstå hur systemet fungerar och hur komponenterna hänger ihop. Även ta isär en Dell Latitude D400 laptop är en komplicerad uppgift, kan det ske med minimal frustration genom att hålla organiseras, att använda rätt verktyg, och noggrant följa instruktionerna

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och koppla loss nätadaptern och eventuella externa tangentbord, möss, eller högtalarsystem. Om den bärbara datorn är ansluten till en dockningsstation, lossa den och ställa dockningsstationen åt sidan.
  2.
  Bort alla installerade PCMCIA-kort från PCMCIA-kortplatser, som ligger på sidan av den bärbara datorn . Koppla ur alla andra anslutna enheter, t. ex. externa hårddiskar eller CD-ROM enheter.
  3.
  Stäng skärmen och vänd på datorn upp och ned. Skjut och håll batterifackets spärren och skjut sedan ut batteriet ur den bärbara datorn. Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort alla skruvar, som börjar med skruvarna torget minnesmodul /modem locket på plats. Ta bort locket. Ta bort minnesmodulen (de gröna och svarta chip som är 6,7 cm med 3,1 cm) genom att sprida isär låsklämmorna med fingertopparna tills modulen dyker upp och sedan dra ut modulen. Ta bort skruven som håller modemet (den vita plastöverdragen kort märkt "modem") på plats och lyft upp på pull-fliken för att koppla bort modemet från systemkortet. Koppla den lilla kabeln på sidan av modemet och ställa in modemet åt sidan. Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken på plats (längs en och samma kant som batterifacket), och skjut sedan hårddisken ur datorn.
  4.
  Vrid laptop tillbaka över och öppna skärmen så att den ligger plant. Med hjälp av skruvmejsel försiktigt lyfta upp hack kant locket och försiktigt bända loss från den bärbara datorn. Kontrollen omfattar är den remsa av plast som går ovanför tangentbordet och har strömbrytaren på den.
  5.
  Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats. Använd dragfliken att dra tangentbordet uppåt och bort från den bärbara datorn. Tangentbordet kommer fortfarande att vara ansluten till moderkortet genom en bandkabel. Vila tangentbordet nedåt på handledsstödet, sedan dra rakt upp på pull-flik som är fäst vid änden av tangentbordet flatkabeln, koppla ifrån den från systemkortet. Lägg tangentbordet åt sidan.
  6.
  Bort de två skruvarna bredvid varje visa gångjärnet (fyra skruvar totalt). Ta bort de två skruvarna som fäster displayen flatkabeln änden på moderkortet, dra sedan upp på displayen bandkabeln dragflik, koppla ifrån den från systemkortet. Hela displayen församling kan nu lyftas upp och drog sig undan från den bärbara datorn.
  7.
  Vänd på datorn så det är upp och ned och ta bort de nio skruvarna ligger nära kanten av den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som finns i batterifacket.
  8.
  Slå på datorn igen om igen och ta bort de fyra skruvarna som håller handledsstödet på plats. Dessa skruvar kan vara svårt att hitta. Den första skruven ligger precis ovanför pekplattan. Den andra skruven finns precis till höger om Mini-PCI-kort. Den tredje skruven är på det övre högra hörnet av minnesmodul som sitter under tangentbordet (som är precis ovanför pekplattan). Den fjärde skruven är i övre vänstra hörnet av där tangentbord normalt vilar.
  9.
  Koppla ur högtalaranslutning, pekplatta flatkabeln och ZIF flatkabeln från systemkortet.

  10.
  Vänd den bärbara datorn upp och ner igen. Det finns fyra flikar som sitter i batterifacket att klämma församlingen handledsstödet på bottenplattan och system ombord. Koppla ur dessa klipp med spetsen på skruvmejsel.
  11.
  Vänd den bärbara datorn igen, så handledsstödet är vänd uppåt. Hela handledsstödet montering enkelt skulle lossna från botten hölje, ge tillgång till moderkortet och alla andra viktiga systemkomponenter.

  Tips och varningar


 • Använd en grunt plastbehållare med flera fack för att hålla den organiserade skruvarna.
 • Endast en certifierad Dell-tekniker bör utföra reparationer på din Dell laptop. Arbete som utförs av en obestyrkt tekniker kan upphäva garantin.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur ändrar grafikkortet i ett HP Pavilion

Relaterade artiklar


 • hur man gör en boot cd för en iMac
 • hur man gör ett USB-tangentbord arbete på PREBOOT
 • hur man hittar en kompatibel bärbar hårddisk
 • fördelar och nackdelar med DVD ROM-skivor
 • Hur man avgör om IPAD är rätt för dig
 • hur man bygger en superdator från tio st
 • Hur man använder en Bamboo Fun tablett med Photoshop Elements
 • hur du uppdaterar grafikkortet på en Dell XPS 200
 • hur man ansluter en dator till en Comcast DVR
 • hur man beräknar megabyte till gig