Dator > hur man beräknar kostnaden för bläckstråleskrivare

 • hur man beräknar kostnaden för bläckstråleskrivare


 • Bläckstråleskrivare ger flera fördelar jämfört med dyrare skrivare som laserskrivare. Den bläckstråleskrivare är tyst och kan skriva ut bilder med hög kvalitet snabbt. När du väljer en ny skrivare kan du dras till en billigare bläckstråleskrivare, men först stanna upp och räkna ut hur mycket det faktiskt kommer att kosta dig att använda maskinen. Inte med tanke dolda kostnader kan leda dig att välja en skrivare som kostar mer att driva än du förväntat
  1.
  Bestäm vem som kommer att använda din bläckstråleskrivare. Om det är för personligt bruk, behöver du bara räkna ut hur mycket du skriver ut varje vecka. Om det är en större skrivare för ett litet kontor, måste du uppskatta hur mycket varje person ska skriva ut varje vecka.
  2.
  Bestäm dina behov. För ett kontor inställningen, eller om du använder skrivaren för affärsverksamhet och måste skriva ut långa dokument, du vill ha en skrivare som skriver ut så snabbt som möjligt. Om du skriver ut bilder, färgbilder eller årsredovisningar, du vill ha en skrivare som gör utskrifter av hög kvalitet.

  Börja med att bestämma kostnaden för den skrivare som uppfyller dina krav. Till exempel kan en billig skrivare för genomsnittliga användningen kostar bara $ 100, medan en skrivare som skriver ut snabbt, utskrifter av hög kvalitet kan kosta $ 400 eller mer.
  3.
  Uppskatta det genomsnittliga antalet dokument du skriver ut dagligen. Om flera dokument använder stora bilder och en massa färg, räkna detta som två sidor istället för en. Läs skrivarens specifikationer, skrivarförpackningen eller bläckpatronen rutan och se hur många sidor kan skrivas ut med en kassett.
  4.
  Multiplicera antalet sidor du skriver ut varje vecka av fyra. Ta detta nummer och jämföra det med hur många sidor som bläckpatronen kan skriva ut. Du kan skriva ut 50 sidor per vecka eller 200 sidor per månad. Om din bläckpatron skriver ut 200 sidor eller mindre innan du kör torrt, behöver du nytt bläck eller en ny patron minst en gång i månaden. Beräkna hur ofta du behöver köpa bläck i ett år och lägga till kostnaden för bläckpatronerna till skrivaren kostnaden.
  5.
  Beräkna kostnaden för ytterligare tillbehör såsom kablar eller kablar, som du måste köpa med skrivaren. Lägg till denna kostnad till din tidigare summa. Ta reda på vad din skrivare levereras med och vad du måste köpa på egen hand, läsa specifikationerna och förteckningen över inkluderade objekt på låda eller en webbplats som innehåller produkten.
  6.

  Beräkna den totala kostnaden för skrivaren, varor och hur mycket bläck du behöver för att stödja din utskrift vanor. Du kan sänka priset på bläcket något genom att köpa byggsatser bläck Refill och fylla patronerna själv. Detta fungerar bara en eller två gånger, dock.

  Om du köper en billigare bläckstråleskrivare, kom ihåg att det kan slitas ut fortare än de dyrare modellerna. Du kan behöva köpa en ny i ett till tre år. Tänk på kostnaden för att upprätthålla skrivare, inklusive köpa bläck och papper, och vad det kostar att köpa en ny om några år. Denna totala kostnaden är ungefär vad du betalar för bläckstråleutskrifter.

  Tips och varningar


 • Köp en skrivare med separata bläckpatroner för varje färg. Då kan du byta patroner en i taget för de går ut istället för att behöva ersätta en hel kassetten när en färg tar slut.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man öppnar en Dell Latitude D400

Relaterade artiklar


 • laptop tangentbordsfunktioner
 • effekten datorskärmar har på vår miljö
 • hur du tar bort en cd-avbildning och ändra storlek på flash partitionen
 • hur man använder en iSight-kamera
 • hur man installerar en laptop skärm
 • Hur man vet om någon har ett spår på datorn
 • hur man gör mer utrymme för en hårddisk genom att ta bort diskettenheten
 • Hur konvertera en LAN-modem till ett trådlöst modem
 • Hur får jag bakgrundsbild på datorskärmar när jag har två skärmar?
 • egenskaper av skrivare