Dator > fördelarna med två hårddiskar

 • fördelarna med två hårddiskar


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten mejsel.

  Det är den självklara fördelen med extra förvaringsutrymme när inklusive en andra hårddisk i datorn, men har en andra hårddisk ger fler fördelar än bara mer utrymme. Eftersom datorn är ständigt läsa från och skriva till systemets filen (den viktigaste hårddisk), som skiljer de uppgifter kommer att skydda data från oavsiktlig korruption förlänga livet på båda enheterna, minska mängden tid det tar att ladda program och minska frekvensen av defragmentering.

  dataskydd

  Använd separata hårddiskar för lagring av filer och systemet filen (operativsystem väsentligheter) sänker risken för korruption på grund av fel på hårddisken. Med en andra hårddisk gör korruptionen mycket mindre sannolikt eftersom diskfel orsakas av åtkomst lagrade filer (eller från in video eller ljud) inte kan påverka systemet fil, där alla viktiga data för lastning en dators operativsystem lagras.

  Utökad Kör Lifetime

  Hårddiskar är en av de vanligaste ersättas datorkomponenter eftersom de är en av de få datorkomponenter med rörliga delar. Varje gång en fil öppnas, en mekanisk arm som kallas ett ställdon måste röra sig över den snurrande diskar för att läsa den magnetiska data som lagras på dem. Separera uppgift åt filer till två enheter innebär längre levande, friskare hårddiskar i det långa loppet.

  Laddningstider

  En annan fördel med en andra hårddisk är att laddningstider avsevärt sänkas eftersom varje hårddisk kan komma åt filer som processorn ber om dem istället för att flaskhals med endast en enhet (processorn är mycket snabbare än hårddisken). Detta är särskilt värdefullt för program såsom video-, bild-eller ljud-produktivitet programvara eller avancerade spel, som alla kräver lastning och bearbetning av stora mängder data som lagras på en hårddisk.

  Uppstyckning

  En annan fördel med att separera data på två hårddiskar är att uppgifterna inte kommer att bli fragmenterad så snabbt, och varje enhet behöver inte defragmenteras så ofta som följd.

  IDE vs SATA

  Om datorn endast stöder gränssnittet standard IDE och inte SATA, du vill se till att varje hårddisk är installerad i en separat IDE-kanal. Installera två hårddiskar på samma IDE-kanal kommer att begränsa hastigheten på båda enheterna allvarligt. SATA har inte detta problem, eftersom alla kanaler är separata och inkluderar bara en enhet.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:vad är ett internt modem?

Relaterade artiklar


 • Hur väljer jag rätt RAM för min laptop?
 • hur du överför data från ett mikro-minnesenheten till en ny mikro minne disk
 • hur isär en dator
 • hur får man en Scanjet 6200 att arbeta i Vista?
 • typer av kontakter fiberkabel
 • hur man byter en datorskärm kort
 • Hur man testar video-RAM
 • hur du aktiverar flera skrivbord med SLI
 • hur man kan kontrollera fläkten på en HP Pavilion dv1000?
 • Full PC torn idéer