Dator > Hur rengör jag upp min dator innan jag returnera den?

 • Hur rengör jag upp min dator innan jag returnera den?


 • Datorn din arbetsgivare utfärdat du är en tillgång i bolagets utrustning inventering, så när du och företaget vägar delen måste du aktivera den i så att den kan omplaceras till någon annan. Förbereda datorn för att återgå till din arbetsgivare innebär att identifiera personliga filer du vill säkerhetskopiera, flytta filer till en extern hårddisk, minne eller CD-skivor, och sedan säkert bort alla spår av dina personliga data, bild och ljudfiler. Personuppgifter kan lagras av operativsystemet på flera platser och i vissa fall uppgifter traces (även känd som "user tracks") kvarstår även om du manuellt ta bort filer. Så bör du också överväga att använda ett verktyg Diskrensning och en säker borttagning av filer verktyg för att helt ta bort dina filer från datorn

  Du behöver:.
  USB flash-enhet
  . Extern USB-hårddisk.
  Tom CD-ROM-media.

  register för identifiering steg


  1.
  Logga in på ditt konto, och använda operativsystemets filhanterare (Utforskaren eller Finder) för att göra en sökning på dina mappar för att avgöra vilka filer på enheten tillhör dig och göra en lista över de filer och deras storlek.
  2.
  köra program du använde för att skapa och komma åt personliga filer för att hitta alla ytterligare mappar på hårddisken du kan ha missat.
  3.

  Lägg upp filstorlekar att bestämma hur mycket lagringsutrymme som är nödvändigt för att kopiera filerna. Om du tänker kopiera dina filer till en extern hårddisk eller USB-minne, beroende på vilken enhet format (NTFS eller FAT) behöver du allt från 15 procent till 25 procent mer lagringsutrymme än den totala filstorleken. Om du tänker kopiera dina filer på CD, måste du dela upp den totala filstorleken i megabyte med 700 megabyte för att avgöra hur många CD-skivor du behöver. Om datorn har en DVD-enhet som kan bränna DVD-skivor kan mycket mer data lagras på en DVD än en CD.

  CD filkopiering


  1.
  Infoga en tom CD i CD-RW-enheten och öppna ett CD-brännarprogram.
  2.
  Följ brinnande programmets instruktioner för att kopiera dina filer till media.
  3 .
  bort varje skiva när den brinnande du uppmanas att, etikett på skivan och förvara den på ett säkert ställe.

  Storage Device filkopiering


  1.

  Anslut lagringsenhet (nämligen en extern hårddisk eller flash-enhet) till datorns USB-port.
  2.
  Öppna operativsystemets filhanterare och kopiera dina personliga filer på den anslutna lagringsenheten. Du kan skapa mappar på den externa lagringsenheten att göra senare hämtning enkelt.
  3.
  Klicka på "Säker borttagning av maskinvara" ikonen i aktivitetsfältet i Windows innan du kopplar bort lagringsenheten.

  Diskrensning och säker borttagning av filer


  1.
  Öppna operativsystemets filhanterare och dra personliga filer du kopierade in i papperskorgen eller papperskorgen och sedan tömt facket.
  2.
  Installera och använd en säker verktyg borttagning av filer som Apples OS X-Secure File Delete verktyg eller andra allmännyttiga identifieras på TheFreeCountry (se Resurser). Säker borttagning av filer verktyg skriva om var borttagna filer fanns flera gånger med data mönster för att säkerställa att raderade data inte är åtkomliga.
  3.
  Använda ett verktyg för Diskrensning som Microsofts Disk Diskrensning eller MacCleaner optimering verktyg (se Resurser) att helt ta bort alla "användare spår," inklusive filer beter historia, datafiler cache, webbläsarens cache-filer och så vidare.

  Allmänna överväganden


  1.
  Logga ut från datorn och stänga av den när du är klar med rensningen.
  2.

  Ta bort alla personliga kringutrustning (mus, högtalare, USB-enheter, kablar) från datorn och koppla originalutrustning som följde med datorn när den har tilldelats till dig. Detta kommer att förhindra all inventering obalans som skulle kunna försena check-in process.
  3.
  Om datorn är en bärbar dator, satte sin strömförsörjning i väskan och leverera den personligen till anställd som ansvarar för kontrollen den i.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man hittar platsen för en förlorad laptop med en IP-adress

Relaterade artiklar


 • Hur vet jag om en TV-mottagare har installerats på datorn?
 • skillnader i batteribackup för datorer
 • hur man skapar en Toshiba skiva vista återhämtning på cd
 • hur man får hk 9110 för att arbeta med Windows 7
 • DIY: dator backup batteri för kraftförsörjning
 • Lägga till en laptop till min internetleverantör
 • hur man använder sata på ett ASUS moderkort
 • hur du skyddar din MacBook mot repor
 • hur man byter en LCD på en Toshiba
 • hur man installerar en SATA dubbla hd i Win XP