Dator > Hur kommer jag åt min BIOS på min dator?

 • Hur kommer jag åt min BIOS på min dator?


 • Oavsett vilken typ av dator du har eller hur du använder den datorn, är det viktigt att veta vad som pågår inne i målet. Att veta hur man får in datorns BIOS gör att du kan köra diagnostik på hårddisken, minne och andra komponenter, så det är viktigt att lära sig att få tillgång till denna viktiga information
  1.
  Stäng av datorn, starta om det. Titta på skärmen när datorn startar upp.
  2.
  Håll utkik efter ett meddelande som säger "Tryck X för Setup" där "X" är en av datorns funktionstangenter. Exempelvis många Dell-datorer använder F12 för inställning, medan många HP-datorer är det på F10.
  3.
  Tryck på lämplig funktionsknapp för att starta inställningsverktyget. Du kommer nu att i datorns BIOS, och du kommer kunna köra system diagnostik, få information om komponenter och få annan viktig information.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du tar bort kåpan på en IBM Aptiva datormodell 2139

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett kort USB-hubb i datorn
 • hur man gör en flöjt ljud med midi
 • kan du ansluta en video projektorn till en bärbar mini?
 • hur gör jag synkronisera ett äpple laptop till en dator?
 • Hur spelar jag en musik-CD på min pc?
 • hur du ansluter ljudingång till min dator
 • hur man ansluter en dator till en lcd via trådlös hdmi
 • Hur berätta om din bärbara dator är registrerad
 • hur till vända på förenklade hitta genom Apple Remote Desktop
 • råd om att köpa en ny iMac