Dator > Fördelarna med en asterisk UTP kabel

 • Fördelarna med en asterisk UTP kabel


 • UTP-kabel står för oskärmad partvinnad kabel. . Asterisk UTP kablar är ett varumärke av UTP-kabel. Kablarna innehåller fyra uppsättningar av ledningar som innehåller båda två trådar tvinnade. Stilen i uttaget som används med UTP kablar ser ut som traditionella telefonjack. UTP kablage är ett av de ursprungliga design för långväga kablage och utformades först för att använda mobiltelefoner. Det finns fortfarande många fördelar i att använda UTP-kablar.

  Kostnad

  Den största fördelen med UTP kablar är att det är mycket billigare att använda än många andra former av kablar i nästan alla fält. Per fot, kostnad UTP kablar cirka 40 procent mindre än koaxialkabel och besparingarna är ännu större jämfört med CAT 5-kablar och fiberoptiska kablar. Detta kostnadsbesparingar kan lägga upp när stora mängder kablar behövs t. ex. i TV-branschen eller i att bygga stora nätverk.

  Capabilities

  En annan fördel med UTP kabel är att den kan stödja multipla signaler färdas genom samma kabel till skillnad från koaxialkablar. Om flera delar av utrustning såsom kameror eller datorer är nära varandra, kan samma UTP kabel användas för att ge varje exemplar av utrustningen en signal. Detta kan resultera i höga kostnadsbesparingar också.

  Television

  Förutom ovanstående fördelar, kan UTP kablar användas med flera olika typer av teknik. TV-apparater och kameror använder ofta UTP kablar skicka och ta emot signaler. Linorna kan ta emot flera olika typer och befogenheter signaler. Video överför enkelt via UTP kablar. TV använder vanligtvis mitten betyget UTP signalkabel. Denna typ av kabel används inte för att sända signalen till enskilda hus, utan snarare används vid TV-stationer att sända videosekvenser och signaler under produktionen.

  datorer

  UTP kablar används också med datorer. Nätverk och Ethernet-anslutningar kan springa iväg signaler överförs genom UTP kablar. På grund av de kostnadsbesparingar upplupna genom användning av UTP kablar, många nätföretag använda denna typ av kabel för signaler som färdas enkelt genom kabeln. Datorer och nätverk används oftast den högsta graden av UTP-kabel som överför högsta signal överföring.

  Telefon

  UTP-kabel används även för telefoni och ledningar. Den lägsta graden och hastigheten för UTP-kabel kan användas med telefonen anslutningar. I själva verket är den ursprungliga formen av telefonlinjer UTP kablar. Denna form av kablar har fungerat bra för telefonlinjer i många år och från och med 2010, har ännu inte ersättas i stora mängder.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:digitala kopiatorer vs vanlig kopiatorer

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar MacBook till en router
 • vad är ett internt modem?
 • hur man byter en 3-pin AC-adapter till en 2 stift
 • Hur konvertera från USB till en FireWire
 • Hur gör jag starta upp min C700 bärbara dator?
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • hur man skapar en profil i Windows Mail
 • hur man installerar en GPS på en bärbar dator
 • batteribackup för stationära datorer
 • hur man använder en pc regulatorn som en mus