Dator > Du kan installera Windows XP på en extern hårddisk?

 • Du kan installera Windows XP på en extern hårddisk?


 • Med intåget av externa enheter som du kan bära med dig och koppla upp till nästan alla datorer, de flesta människor får till slut idén att sätta programvara operativsystem på en. Även om detta kan vara en bra idé när du använder Windows XP som operativsystem, det finns några hinder att betrakta

  Du behöver:.
  Dator med iTunes-programmet och musikfiler, samt programvaror för din smartphone installerad.
  .
  Filkonverterare programmet, även installerat (tillval).
  Smartphone.
  Kabel som ansluter smartphone till datorn (troligen USB).

  Problem med begreppet

  Microsoft, som det företag som gör Windows XP, är förmodligen inte förtjust i tanken att kopiera sin programvara på externa enheter och sedan på olika datorer. Först förlorar inkomster eftersom dess tillstånd struktur är att du betalar på grundval av antalet maskiner du använda programvaran på. Om du placerar programmet på en extern hårddisk kan du använda den på ett antal maskiner utan att betala en licens för var och en. För det andra, risken för kopiering och förfalskning gå upp eftersom externa enheter kan vara i princip dupliceras som en proxy för att köpa Microsofts produkt. Eftersom externa enheter gå för mindre än vad programmet full licens säljer på, det finns en frestelse att lura systemet. Som ett resultat Microsoft inte gör det enkelt att installera XP på något annat än en full dator.

  Lösning Metod

  Som sagt, tycker att någon är alltid ett sätt att ta sig igenom en vägg, även om det innebär att gå över eller under nämnda vägg.

  Först och moderkortet av processorn som kommer att användas måste kalibreras. Dess BIOS behöver en möjlighet att starta från en USB-kopplar ihop. Detta innebär tvingande normal standard instruktion för att leta efter en installerad hårddisk. Detta kan tvingas fram genom att koppla ur en intern hårddisk helt så att systemet inte kan hitta den vid uppstart.

  Installation

  När du vet BIOS kommer att arbeta som behövs, måste du ansluta USB-enheten och sätta i installationsskivan. Slå på datorns processor och övervaka och leta efter setup utförande uppstå. Installationen kommer att söka efter och identifiera USB-enheten som hårddisken till målet.

  Först måste du se till att USB-enheten är stor nog att ta mjukvara. Om det är för liten, kommer programmet att kompensera. Med hjälp av en 20 GB eller större extern hårddisk kommer att ge gott om utrymme kudde. För det andra måste du använda setup för att formatera extern hårddisk till rätt språk för installationen, vanligtvis NTFS.

  Direkt BIOS till Uppfylla

  När den externa enheten är redo, gå tillbaka till processorn vid starten och instruera BIOS för att leta efter USB-enheten först i startordningen. Detta kommer att tvinga det att använda extern USB-enhet innan någonsin letar efter en intern enhet. När du sedan är ansluten kommer den externa enheten dominerar operativsystemet som standard

  Tillval:. Prova olika partitioner

  I stället för att byta ut mellan enheter, är ett alternativ till den externa enheten, efter det att laddad med Windows, som en annan partition. Frekvensomriktaren måste vara ansluten till datorn för att detta ska fungera, men BIOS kan konfigureras för att se både hårddisk och extern enhet som olika partitioner

  Tillval:. Windows Virtual Drive

  Om du är villig att spendera lite pengar på har en bärbar dator, men du vill inte att behöva en netbook eller laptop, är Windows Virtual PC något som skulle kunna utforskas. Verktyget ger dig möjlighet att inrätta och driva olika virtuella maskiner på samma fysiska dator.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:är en WD hårddisk utbytbar med fönster & äpple?

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag RAM i min acer aspire?
 • dator ritning metoder
 • Hur konvertera en dator till ett dedikerat NAS
 • Hur man använder en digital begrepp 5-i-1 kortläsare
 • hemlagad dator fäste för min lastbil
 • hur du återvinner datorer och skrivare
 • Hur låser jag mitt minne?
 • hur man återställer litiumjonbatterier
 • hur man öppnar flash-enhet
 • hur du aktiverar tjänsten skärmen i HP Notebook