Dator > nackdelarna av stationära datorer

 • nackdelarna av stationära datorer


 • Stationära datorer har varit den vanligaste formen av hem datorenhet i över ett decennium. . Stationära består i regel av en låda som innehåller datorns huvudminne maskinvarukomponenter, såsom moderkort, processor och hårddisk, som ansluts till en bildskärm för att visa användargränssnittet. Även stationära datorer sannolikt kommer att förbli en stöttepelare i det genomsnittliga hushållet, det finns flera nackdelar med stationära som gör bärbara datorer och andra enheter trovärdiga alternativ.

  Portabilitet

  Den moderna teknisk kultur ställer höga värde om överföring av enheter. Stationära datorer är stora och gjorda för att sättas upp i ett statiskt läge, vilket gör det opraktiskt att flytta omkring dem ofta. Detta innebär stationära datorer inte kan tillåta användare att utföra uppgifter på resande fot eller på resande fot, och de kan inte användas effektivt för att utnyttja förmåner som publika WiFi tillgång till hotspots som cofeeshops och restauranger. För att kompensera för sin brist på portabilitet, många dator ägare har både stationära och bärbara datorer. Även stationära datorer ger betydligt mer processorkraft än bärbara datorer, har makt bärbara tekniken förbättrats avsevärt, till den punkt där bärbara datorer är kapabel att utföra de flesta uppgifter som den genomsnittliga datoranvändare krav. Som ett resultat har bärbara datorer blivit ett alltmer attraktivt och ekonomiskt alternativ till stationära datorer.

  Power Använd

  Stationära datorer innehåller stora nätaggregat att dra ström från ett vägguttag och kör hårdvara inuti datorn. Kraften dra av stationära datorer är betydligt större än för bärbara datorer. Bärbara datorer har också förmågan att köra på batterier, vilket kan vara en viktig fördel i händelse av strömavbrott.

  Bildskärmar och kringutrustning

  Stationära datorer är normalt billigare än bärbara datorer, men de kräver att användaren har en bildskärm eftersom ingen skärmen är inbyggd i datorn (den Apple iMac är ett undantag). Kostnaden för en bildskärm kan avsevärt öka kostnaden för att inrätta ett nytt system stationär dator. En annan nackdel med stationära datorer är att de kräver kablar att koppla in kringutrustning. Kablar används ofta för att koppla in skärmar, routrar, externa modem och skrivare som kan skapa oreda och kostar extra pengar. Stationära också ofta kräver kringutrustning måste köpas separat, moderna bärbara datorer ofta innehålla saker som webbkameror, högtalare och interna mikrofoner som inte kan komma på en stationär dator. Ett annat bekymmer i vissa fall är mängden datorer utrymme skrivbordet kräver, kan det vara svårt att hitta en bra plats för en stationär dator och ett skrivbord för en bildskärm.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur gör jag synkronisera ett äpple laptop till en dator?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra effekten i en thinkpad
 • hur par bluetooth på en Toshiba
 • Lägga till en processor
 • hur man kör en äldre scanner i Vista
 • hur ändrar hårddisken i en HP-dator
 • Hur du manuellt uppdatera firmware på en Power Mac G4
 • hur man väljer en bärbar dator eller bärbar dator
 • hur man byter Ethernet-kort på en hp pavilion
 • hur att överföra dina data från din gamla PC till en Mac
 • hur man skapar en profil i Windows Mail