Dator > hur man uppgraderar en motherboad utan att installera om windows xp

 • hur man uppgraderar en motherboad utan att installera om windows xp


 • Uppgradera moderkortet i datorn samtidigt som befintlig hårdvara, såsom hårddisken (s), är en viss recept för Blåskärm. Men slutföra hårdvaruuppgradering utan att installera om Windows XP är möjligt och kräver bara tar några extra steg efter installation av moderkort. Grunden är allt som krävs för att aktivera Windows XP med din nya moderkort och annan hårdvara är att utföra en "reparationsinstallation" med hjälp av din Windows XP skiva. När uppdateringen är klar, helt enkelt installera alla nödvändiga drivrutiner och du bör vara på väg att använda din XP-installationen med den nya hårdvaran.

  Du behöver:
  Windows XP-installationsskiva


  1
  Stäng av datorn
  2
  Koppla loss alla enheter från baksidan och framsidan av datorn, såsom mus, tangentbord, bildskärm, skrivare och alla andra enheter som är anslutna till datorn. Du kan lämna datorkraft ansluten till ett vägguttag att jorda datorn och minska statisk laddning.
  3.
  Fäst ett antistatiskt armband om du har en tillgänglig. Alternativt trycker du på metallhöljet ofta under moderkort ersättare för att säkerställa att statisk elektricitet är urladdat.
  4.
  Lägg ner datorn fallet på sin sida och ta bort dörrpanelen.
  5.
  Koppla bort all del stycken från moderkortet. Detta innefattar att ta bort grafikkortet, RAM, CPU och alla andra PCI-kort samt kopplar loss och köra kablar.
  6.
  Skruva loss moderkortet från fallet står med din Philips skruvmejsel . Det bör vara sju skruvarna som håller moderkortet på plats.
  7.
  Lyft försiktigt moderkortet från målet och lägg det åt sidan.
  8.
  Sätt i det nya moderkortet i fallet, anpassa moderkortet hålen med fallet står.
  9.
  tillbaka skruvarna på varje av de sju fall står och åter anbringa alla komponenter. Ditt moderkort bör komma med ett moderkort karta som identifierar varje av de olika kontakter om du behöver referens.
  10.
  Tillbaka ärendet dörren och anslut dina enheter.
  11.
  Sätt på datorn och omedelbart tillgång till systemet BIOS att ändra startordningen. System BIOS kan nås genom att trycka F10 eller "Ta bort" (om dessa tangenter inte starta System BIOS chef, titta noga längst ner på skärmen omedelbart efter slår på datorn för att på knappen för BIOS).

  tolv.
  Gör CD /DVD-ROM den primära boot-enheten. Boot beställa inställningar finns under "Boot Options" eller "Avancerade inställningar".
  Tretton.
  Sätt in Windows XP-CD.
  Fjorton.

  Spara och avsluta systemets BIOS-inställningar skärmen. Detta kommer att starta om datorn och starta systemet till Windows XP installations-CD. Denna process kommer att ta några minuter som systemet laddar XP installationsfilerna.
  15.
  Trycka på F8 för att godkänna Windows XP licensavtalet och välj sedan "Reparera installation. " Ditt system kommer då att installera nödvändiga Windows XP filer (inklusive Master Boot Record, som styr vilket operativsystem ditt moderkort laster) utan att ändra din befintliga installation.
  16.
  Fyll i din Windows XP-serial nummer när du uppmanas att slutföra din XP. Din dator kommer att starta en gång i installationsskivan avslutar den första installationen. Efter omstart kommer installationsguiden last och sannolikt kräver aktivering av Windows XP-skiva för att fortsätta.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man gör videosamtal på en Toshiba Satellite

Relaterade artiklar


 • hur du ersätter din laptop lcd gummi stötfångare
 • hur man gör en bild tapet på MacBook
 • hur du överför program & data till en ny dator
 • Hur man väljer en pc bärbar dator
 • Hur man laddar ner filer från din dator till din Kindle
 • Hur man överför digitala bilder till ett nytt SD-kort
 • hur man kan spara papper vid utskrift
 • hur du ansluter till en lokal skrivaren använder en Anslutning till fjärrskrivbord
 • CPU-hastighet kontra minneshastigheten
 • Vad är det viktigaste kretskortet i en dator?