Dator > hur man gör mer utrymme på en C-enheten

 • hur man gör mer utrymme på en C-enheten


 • Enhet C är den primära hårddisken för datorer som kör Microsoft Windows operativsystem. Förutom att hålla konfigurationsfiler och inställningar för Windows, enheten lagrar varje fil och inställning som skapats av datorns användare. Nya datorer erbjuder generösa lagringsutrymme, men med tiden mängden tillgängligt utrymme sjunker eftersom ytterligare program är installerade och stora filer, som filmer, musikfiler och bilder sparas eller skapas. Fem enkla metoder kan frigöra många gigabyte utrymme på C-enheten.
  1
  Arkiv media-filer. . . Förutom program, mediefiler som bilder, MP3-filer och videor tar upp mest utrymme på en hårddisk. Även storleken på de enskilda filer kan vara små, kanske bara en eller två megabyte per bild, som grupp de kan konsumera stora mängder av rum. Om du öppnar filer sällan, frigöra utrymme på C-enheten genom att lagra dem i en arkiverad lättillgängligt format, t. ex. en CD eller DVD. Ta bort dina filer från din dator efter att kopiera dem till skiva.
  2.
  Avinstallera gamla program. Program som du installerat men inte använder längre tar upp en hel del utrymme på C-enheten. Öppna Kontrollpanelen genom att klicka på Windows Start-knapp, välja "Inställningar" och sedan klicka på "Kontrollpanelen". I Windows XP eller äldre versioner av Windows, dubbelklicka på "Lägg till eller ta bort program ikonen. Denna ikon är märkt "Program och funktioner" i Windows 7 eller Vista. Med alla operativsystem, rulla ned i listan över program och hittar något som du inte längre använder. Högerklicka på programmets namn och välj "Avinstallera". Upprepa tills alla resterande program har tagits bort.
  3.
  Bort stora e-postbilagor. Om du använder en webbaserad e-posttjänst som Hotmail, Yahoo Mail eller Gmail, fortsätter du till steg 4. Annars öppnar ditt e-postprogram, gå till din inkorg och klicka på rubriken märkt "Storlek" för att sortera dina meddelanden från den största filstorleken till de minsta. Markera och ta bort e-post med stora bifogade filer som du inte längre använder. Töm mappen Borttaget efter radering av dessa e-postmeddelanden för att frigöra hårddiskutrymme de ockuperade.
  4.
  Defragmentera C-enheten. Varje version av Windows kommer ett verktyg som kallas Diskdefragmenteraren. Detta program är i huvudsak en sanering verktyg som ger många små, spridda bitar av ledigt hårddiskutrymme för att bilda större block av tillgängligt utrymme. Öppna programmet genom att klicka på knappen Start i Windows och öppna följande punkter: "Program"> "Tillbehör"> "System Tools"> "Diskdefragmenteraren. "Klicka på" Defragmentera nu "för att köra verktyget.
  5.
  Töm Papperskorgen. Många av de tidigare metoderna omfatta radering av filer från din C-enhet. Men i de flesta fall filerna inte riktigt bort när du tar bort dem, de skickas till papperskorgen, där de fortsätter att ockupera hårddiskutrymme Ta bort dessa filer helt och frigör C hårddiskutrymme genom att högerklicka på ikonen Papperskorgen på skrivbordet och. välja "Töm papperskorgen. "


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man återställer en Apple laptop

Relaterade artiklar


 • förteckning av löstagbara lagringsenheter
 • det bästa sättet att kyla en liten pc fall
 • hur man konfigurerar ett Bluetooth-mus på en Mac
 • hur dämpa skärmen på en HP Pavilion
 • Hur man knyter tillbaka datorn kabel
 • skillnader i PCI-platser
 • hur man hittar tillverkaren på ett skrivbord vga
 • hur man installerar en extern nätverkskort i en bärbar dator från HP
 • hur du vill visa ut historia
 • hur du aktiverar maximal dataöverföringshastighet möjligt