Dator > hur man byter en ny hårddisk

 • hur man byter en ny hårddisk


 • Det är omöjligt att ha för mycket hårddiskutrymme. Digitalkamera bilder, rymd-Hog program och musikfiler efterfrågan allt mer lagringsutrymme
  1.
  Säkerhetskopiera och spana runt

  Först säkerhetskopiera dina viktiga filer (glöm inte din Outlook. PST arkiv) att optiska skivor, en extern hårddisk, eller online lagring. Kontrollera sedan om en CD medföljer enheten, med driv-specifik information och allmän uppgradering hjälp. Det kan också senare hjälpa dig att kopiera innehållet i en enhet till en annan. Installera programmet först. Sedan stänga av datorn, koppla ur alla kablar, och öppna fallet. Nästa, jorda dig genom att röra en metall del av chassit.

  Titta-Din första uppgift är att avgöra var din nya enheten kommer att gå. Vikar för interna enheter ligger oftast under den bredare, front-fack som huset CD-eller DVD-enheter. Om du planerar att byta ut din hårddisk med den nya enheten och inte har en tom Bay, kommer uppgraderingen engagera fler steg än vi kan täcka här. Men om du ersätter din hårddisk och du har en tom Bay, följa våra steg för att lägga till en andra enhet. Efter formatering den, använd Norton Ghost (eller liknande program) för att klona din hårddisk innehåll till den nya enheten. Sedan återbesök steg 3 och 4 för att direkt datorn starta från den nya enheten.

  Vi kommer att installera en SATA-enhet, men processen är densamma för den andra gemensamma enhetstyp, IDE. SATA-enheter använder en tunn, sju-pin datakabeln, IDE-enheter använder en 40-stifts flatkabel det är oftast grå. Om du är osäker på vilken enhetstyp din dator redan har, kontrollera att den dokumentation eller etiketten. De flesta datorer mer än ett eller två år gammal anställa IDE och optiska enheter, och stödjer inte SATA om de inte har en SATA PCI-kort installerat. Mer-senaste stationära datorer kan använda (eller bara stöd) SATA-diskar, men bör stödja IDE, också.
  2.
  Undersök data-och makt

  Spåra längs SATA-kabel av en installerad enhet kommer att leda dig till SATA-kontakterna på datorns moderkort.

  flesta hårddisk kit inkluderar en datakabel (SATA eller IDE, beroende på enhet), en strömadapterkabeln (med vissa SATA-enheter), och skruvar. Om din inte inkluderar kablar, kan du köpa dem separat.

  Första dataanslutningen. Om du installerar en SATA-enhet som sekundär lagring, följ datakabeln från din nuvarande enhet (antar att det är SATA, också) till den andra änden. Se om en ledig SATA-port ligger i närheten på moderkortet eller ett gränssnitt kort. Om du inte kan hitta en, rådfråga din dators dokumentation.

  Om du lägger till en IDE-disk som en andra enhet, kan du kanske ansluta den till samma data kabel som din primära IDE enhet eller tillsammans med en IDE optisk enhet. Leta efter en tredje, gratis kontakt i mitten av kabeln som ansluter din installerade IDE-disk till moderkortet. Observera att vissa äldre datorer använder 40-ledare IDE-kablar, inte 80-dirigenten de nuvarande enheter kräver. (Jämför din kit-kabeln till en installerad-de 80-dirigenten sort har mycket tunnare trådar. ) Med 80 ledare kablar är bakåtkompatibla (båda typerna använder samma 40-pin anslutning), så du kan byta ut med 40-ledare kabel för din kit-talet 80 om det behövs. ("Master" kör går på slutet. )

  När du har hittat en tom Bay för din enhet, se till att relevanta uppgifter (vänster) och maskinstyrka (höger) kablar kommer att nå.

  Vidare anser strömanslutningen. Vår SATA-enheten har en 15-pin SATA strömkontakt. Om du redan har en SATA-enhet installerad, följa sin strömkabel (den större av de två kontakterna) för att se om en oanvänd Nätaggregatets bly med samma kontakten är i närheten. Om så är fallet, öronmärka som leder till din nya enheten. Om den inte kan nå den tomma viken, se om någon medföljande adaptrar hjälp.

  vissa SATA-enheter stöder också bekant äldre Molex fyrstifts Strömkontakter-kan du använda en Molex eller SATA-kontakt. Om så är fallet, jakten på en gratis Molex-stil bly. Fortfarande ingen match? Då behöver du en adapter, t. ex. en Molex-till-SATA-adapter (vissa byggsatser bunt ett), eller en Y-adapter som delar upp en bly i två

  IDE-enheter är enklare. De alltid använda Molex kontaktdon. Du behöver bara en gratis Molex-stil bly (eller en Y-splitter).
  3.
  Montera och ansluta enheten

  SATA data kontakten aktiveras så du kan inte installera den upp och ned.

  När du installerar SATA-enheter, jumper inställningar vanligtvis inte är ett problem. Det är inte sant för IDE, där en bygel visar om en enhet är en primär ("master") eller sekundärt ("slav") enhet. Kontrollera dokumentationen för en riktig inställning. Om din dator endast har en IDE-hårddisk, det är förmodligen inställd på "master". Förutsatt att du kedja annan IDE-disk upp sina kabel, bör den nya enheten vara inställd på "slave". (Du senare måste ändra bygeln till "master"-och fäst köra till kabelns slut om du tar bort den ursprungliga startenheten och göra den nya enheten startenheten. ) Ett annat alternativ: Ställ in båda IDE-enheter på en kabel med 80 ledare till Cable Select (CSEL) bygelinställningen. PC kommer att avgöra master /slave status enligt Drives placering på kabeln ("Master" i slutet, "slav" i mitten).

  Därefter tittar du på din nuvarande hårda enhet för att se om bärskenor är knutna till dess sidor. Om så är fallet, skruva en uppsättning på den nya enheten (titta in i fallet för reservdelar), skjut sedan enheten i dess viken. Annars skruva direkt ut i viken. Fyra skruvar är tillräckliga. Vanligtvis pekar etiketten uppåt, efterlikna startenheten

  Fäst ena änden av SATA-datakabel (som aktiveras för korrekt isättning) till en SATA-port på moderkortet eller gränssnittskort, den andra. till enheten. IDE-kablar, även nyckelharpa, har oftast en röd rand som ställer upp med "stift 1" markeringen på enheten.

  Nästa ansluter nätdelen bly (knappat också) som du scoutat ut i steg 2 i enheten, inklusive eventuell extender eller adapter. Sedan avsluta fallet.
  4.
  Därefter startar i datorns BIOS-setup verktyg för att kontrollera att den erkänner den nya enheten och ståndpunkter korrekt i enheten hierarkin. (Kolla din PC's startskärm för att avgöra vilken knappen startar verktyget. ) Väl där, även kontrollera att "-auto upptäcka" är valt för enheter, vid ett alternativ. Om verktyg låter dig välja startordningen, ge din tilltänkta prioritet boot köra över någon annan hårddisk. Denna information kan under Boot Alternativ Boot Order, eller Boot Sequence.

  Spara ändringar och avsluta verktyget. Din dator startar om.
  5.
  Partitionera och formatera hårddisken

  Access Windows XP: s Diskhantering funktion från Administrationsverktyg fönster på Kontrollpanelen.

  med XP och 2000, men använder Windows Diskhantering. Klicka på Start> Kontrollpanelen> Administrationsverktyg> Datorhantering och välj Diskhantering från trädet till vänster. Din nya enhet ska visas, med ett svart streck som anger den inte är partitionerad. Högerklicka på fältet och välj Ny partition att lansera guiden Ny partition.

  installerade enheter och deras system partition att visas i fönstret Diskhantering nedre högra hörnet.

  Klicka på Nästa och kontrollera att Primär partition är markerad, klicka på Nästa igen, Ange partitionsstorlek skärm (inte ändra storlek på partitionen i "Partition storlek i MB" fältet), och Klicka på Nästa och gå vidare till en annan skärm, på vilken "Tilldela följande enhetsbeteckning" bör väljas. Klicka på Nästa ännu en gång (till Formatera partition skärmen) och se till att "Formatera partitionen med följande inställningar" är valt och att "Filsystem" drop-down lyder "NTFS. " Klicka på Nästa en sista gång , tryck på Slutför och formatering börjar.

  Formatering kan ta en timme eller mer, beroende på enhetens kapacitet. Men bli inte förvånad om din formaterade enheten har mindre kapacitet än det paket påståenden. En 320 GB-enhet, till exempel, format till ca 300GB. Kör tillverkare annonserar förformaterad storlek, men en del av enheten är oåtkomlig.

  tips och varningar


 • en äldre dator kan "se" bara 137GB eller mindre av din nya enhet, om det är 150GB eller större, på grund av begränsningar i sitt BIOS eller OS-version.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man väljer en bärbar dator eller bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man använder s-video på en dator
 • hur man ökar mic produktionen i Vista
 • hur man hittar hårddisken information för HP Pavilion
 • hur man upptäcker dator övervakning på en Mac
 • Hur kan jag ladda ner drivrutiner för mitt minne?
 • hur man gör en föraren vista skrivare
 • Hur konvertera en linje utgång till RCA utan en konverterare
 • Hur får jag min MacBook att sluta prata med mig?
 • två typer av anordningar dator lagring
 • hur man bygger en dos datasystem