Dator > hur man byter ROM-enheter i en MacBook

 • hur man byter ROM-enheter i en MacBook


 • MacBook är en kompakt bärbar dator som presterar bra i alla datorer situationer. En defekt skrivskyddad-minne (ROM) optiska enheten måste bytas ut om MacBook är att fortsätta att användas vid sin fulla kapacitet. Du kan ändra ROM-enhet med en ersättning som köpts från en Macintosh delar butik, förutsatt att du är villig att öppna upp MacBook. Förfarandet är inblandade, men kräver inte någon särskild kompetens eller erfarenhet av elektroniska komponenter. Garantin på MacBook är inte ogiltigförklaras genom att ändra han läsaren själv.

  Du behöver:
  mjuk trasa
  . Kreditkort.
  Sandpapper.
  Mynt.
  Phillips smycken skruvmejsel.
  Flat kanter skruvmejsel.
  Brukskniv.
  Ersättning ROM-enhet.


  1.
  Gnid en av kortsidorna av kontokortet mot sandpapper. Sluta gnugga när kortsidan utvecklar en avfasade kanter.
  2.
  Lägg en mjuk trasa på ett bord. Stäng locket på MacBook. Sätt MacBook nedåt på en mjuk trasa. Sätt i ett mynt i batteriet slits och vrida facket. Dra ut batteriet upp och ut på MacBook. Tryck på insidan metall batterifacket för att ta bort statisk elektricitet.
  3.
  Använd Phillips smycken lossa de tre skruvarna vid kanten av batterifacket. Lyft ur "L" konsolen från batterifacket, med början från höger. Vänd MacBook tillbaka rätt sida upp.
  4.
  Använd Phillips skruvmejsel smycken för att ta bort de två skruvarna från framsidan av MacBook bredvid enheten är skivfacket. Använd Phillips smycken skruvmejsel för att avlägsna de fyra skruvarna från baksidan av MacBook. Vänd MacBook och ta bort de tre skruvarna från botten med hjälp av Phillips smycken skruvmejsel.
  5.
  Använd Phillips smycken skruvmejsel för att ta bort alla skruvar från insidan av batterifacket. Vänd MacBook tillbaka rätt sida upp.
  6.
  Sätt avfasade hörnet på kreditkortet mellan toppen fallet och vänster sida av MacBook. Flytta kreditkort ner längden på MacBook. Lyft upp fallet upp från bottenplattan från fronten. Koppla loss flatkabeln vid fronten från bakstycket med den platta kanter skruvmejsel.
  7.
  Bänd Bluetooth-antenn upp från det övre högra hörnet av bottenplattan med platt- kantade skruvmejsel. Använd Phillips smycken skruvmejsel för att ta bort skruven bredvid den antenn som är längst ned till vänster på MacBook ROM-enhet. Använd ditt finger för att koppla ur koppar färgade kabeln från enheten. Skala plasttejpen bort av koppar färgade kabeln.
  8.
  Flytta silver kabel åt sidan och skjut hållaren bort från enheten med fingret. Ta tag i fliken i kanten av den hårddisk som ligger i anslutning till enheten och dra ut den från bottenplattan. Använd Phillips smycken skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna från enheten som var dolda av hårddisken.
  9.
  Lyft upp kabeln sträcker sig längs enheten. Lyft enheten uppåt och tryck in kabeln under den. Använd verktyget kniv skära av antennen hållaren på enheten. Dra försiktigt metallhållaren från utanför enheten.
  10.
  Ta bort tejpen från baksidan av enheten. Dra kabeln från ur kontakten på baksidan av enheten. Ta bort enheten och kassera den.
  11.
  Fäst metallfästet till att ersätta enheten.
  Fäst kabeln på baksidan av ersättande ROM-enheten. Fäst tejpen på baksidan av ersättning ROM-enheten. Sätt tillbaka enheten ersättare skivan till botten fallet med MacBook.
  12.
  Sätt tillbaka hårddisken till datorn. Återmontera MacBook. Sätt tillbaka batteriet i batterifacket. Sätt MacBook uppåtvända på mjuk trasa. Höj MacBook locket och slå på den. Använd MacBook med enheten som du har ändrat för den som det hade tidigare.

  Tips och varningar


 • Använd en antistatisk rem att hålla statisk el från att orsaka skador på elektroniska komponenter på MacBook.
 • modifierade kreditkort kan inte fungera som vanligt efter det har använts med MacBook.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur slutar jag min dator dvd från klappra?

Relaterade artiklar


 • hur man byter en DVD-enhet i en hp laptop
 • Att säkerställa en dataområdet
 • hur man rengör ett skrivhuvud på HP Deskjet 450
 • hur man uppgradera min videodrivrutin
 • hur man får ljudet ur en USB-port på en bärbar dator
 • hur man enkelt organisera och spara datafiler
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • Hur paret jag min Dell laptop med min Bluetooth-skrivare?
 • Hur konvertera en linje utgång till RCA utan en konverterare
 • hur man hittar det ljud drivrutin är installerad i en dator