Dator > hur man använder SATA & IDE-hårddiskar på samma dator

 • hur man använder SATA & IDE-hårddiskar på samma dator


 • Serial ATA har blivit den nya standarden för hårddisk controllers. Men i stället för att uppgradera hela systemet till SATA-enheter, vilket kan innebära ominstallation av operativsystemet och överföra stora mängder data, kan du lägga till SATA-enheter till datorn medan fortfarande kör din IDE-diskar alldeles bredvid dem. Vissa moderkort kommer med både regulatorer redan ombord, men mer sannolikt än inte behöver du köpa en SATA-controller kort för att lägga till ditt system. Dessa kan köpas från en lokal dator järnaffär.

  Du behöver:
  SATA Controller Card
  . SATA-hårddisk.


  1.
  Kontrollera om din dator har en SATA-controller ombord. Öppna datorlådan och leta efter en SATA-kontakt på moderkortet. Din SATA-enheten har en unik kontakt som inte passar i något annat än en SATA-port, så det blir lätt att hitta om det finns där. Om du inte har en inbyggd SATA controller, köpa en SATA-kontroller kort från din lokala datorbutik och installera den i en ledig PCI-kortplats.
  2.
  Fäst SATA-enhet till kontakten på moderkortet eller kontrollerkortet om du var tvungen att installera en. Din disk kommer med en SATA-kabel för detta ändamål. Var försiktig när du ansluter några kablar och inte tvinga kontakter eller kan du bryta dem.
  3.
  Montera frekvensomriktaren inuti datorn fallet med medföljande skruvar och fast nätaggregatet. Liknande med elkablar, SATA-kablar har också unika kontakter som endast kan fästas på rätt sätt.
  4.
  Avsluta ärendet och slå på datorn. Medan datorn är driver på kommer instruktioner längst ner på skärmen för att komma in i BIOS-skärmen. De flesta system, detta för att hålla ner F2-tangenten. Inne i BIOS-skärmen, navigera till hårddisken eller hårddisken sida, och kontrollera att din nya enheten är synlig på listan med diskenheter. Om det är, starta om datorn igen och låt din boot operativsystemet upp. Om inte, kan du behöva återansluta kablar som ska se till att de säkert sitter eller du kanske har problem med enheten eller den registeransvarige.
  5.
  Kontrollera att din nya hårddisken är synlig inom operativsystemet. Om du använder Windows operativsystem, gå in i min dator och leta efter enheten i listan. Om du ser det, är din inställning och redo att gå. Om du inte starta om datorn och ange BIOS-skärmen som du gjorde i steg fyra. Gå in i avancerade inställningar och leta efter HDD kompatibilitetsläge inställning, och aktivera detta. Starta om datorn och låt din boot operativsystemet på nytt. Drevet bör nu finnas tillgängliga.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur du uppgraderar minnet på en acer 5315

Relaterade artiklar


 • Hur man vet om någon har ett spår på datorn
 • hur man väljer ett JetFlash enhet
 • hur man hittar rätt IPAD Tillbehör
 • hur du ansluter två bildskärmar till ett grafikkort
 • hur du permanent ta bort dokument på en dator
 • hur man byter en mapp med en MacBook
 • hur man använder en dator som bildskärm för en övervakningskamera
 • hur man installerar en dubbel sata hd i Windows XP
 • hur man läser böcker om IPAD
 • Toshiba laptop installationsanvisningar