Dator > hur du uppgraderar din laptop minne / RAM

 • hur du uppgraderar din laptop minne / RAM


 • Uppgradering av minne i din bärbara dator är en mycket enkel och billig uppgradering. Om du letar efter bättre prestanda från din bärbara dator, kan detta vara just det som ger den mest uppenbara resultaten

  Du behöver:. .
  Phillips skruvmejsel


  1.
  Leta reda på RAM (Random Access Memory) fack på din laptop.

  Börja med att vrida din bärbara dator upp och ned. Du kommer att märka flera avdelningar som hålls på plats av små Phillips huvud. På de flesta nya bärbara datorer varje fack har små emblem, som utgör vad som finns i just den avdelningen. Leta reda på emblemet som liknar en rektangel. Med din Phillips skruvmejsel, skruva facket skruvarna och lyft av locket helt utanför den bärbara datorn.
  2.
  Identifiera dina RAM

  När locket har avlägsnats bör du kunna se din nuvarande RAM. Lägg märke till hur modulerna hålls på plats, vanligen genom spännen på varje sida. Ofta RAM-moduler har klistermärken på dem, som avslöjar den specifika typ av RAM-minne i din bärbara dator.
  3.
  bort den gamla RAM

  Ta bort de befintliga RAM, tryck försiktigt tillbaka både knäppen på den första modulen. RAM-minnet dyker oftast upp när du släpper den från knäppen. Du kan nu skjut RAM ut. Om du inte kunde identifiera RAM innan, kan du nu få en bättre titt på dessa klistermärken. Vid hantering av RAM prova och endast vid kanterna.
  4.
  Inköp nya RAM

  Det finns flera sätt att gå om att köpa nya RAM. Först kan du köpa minne online. Det finns många nätbutiker som försäljning detta till mycket rimliga priser. Använd informationen på den sida av RAM för att identifiera den specifika typ av RAM-minne och matcha det upp till butikerna produkter. Ofta om du Google klisterlappen informations det kommer att ta dig till en onlinebutik som försäljning minne. Ett alternativ skulle vara att fysiskt ta minne till din lokala butik och ge dem möjlighet att visa dig vad som fungerar med ditt system.
  5.
  Installera det nya RAM

  När du har köp den nya RAM-minne du kommer att vända på ordningen används för att avlägsna RAM. Ställ in RAM i en vinkel och när det är säkert på plats, tryck försiktigt modulen nedåt tills du hör ett klick. Det finns mycket lite kraft som behövs, så om du möter motstånd har du förmodligen inte har minnet sitter ordentligt. En gång installerat, tillbaka locket och startar datorn för att börja starta upp processen.
  6.
  Uppstart utökat minne

  Din dator kommer att känna igen ökning i minnet och du uppmanas att ange inställningar. Väl i systeminställningsprogrammet, leta upp menyn som visar din minneskonfiguration. Om alla matcher du kan Exit Setup och återuppta startprocessen. Om minnet inte matchar kan du prova reseating minnet (Gå till steg tre). Kontrollera att mängden minne som du tittar på i setup säger "totala mängden minne" och inte "tillgängligt minne". Om totala beloppet är betydligt off, det finns ett problem. Om du försöker att uppgradera till 4 GB RAM se till att ditt system klarar av att uppgradera till denna mängd minne (se tillverkar hemsida).

  Tips och varningar


 • Innan du börjar, gå till datorns tillverkning hemsida för att lära sig hur stor den maximala mängden RAM skulle vara för din dator. Du kanske också kunna identifiera de RAM-minne som är installerad i din dator. [Exempel] Om du har en Dell, gå till deras stöd sida och mata in Service Tag-numret på undersidan av din bärbara dator. Detta nummer är specifikt för din dator och kommer att ge en hel del information om dina system konfiguration. Du kan också lära mängden RAM-minne som är installerad på ditt system genom att gå till> Start> Högerklicka på "Den här datorn"> välj "egenskaper" från menyn> , under rubriken "dator" nära botten av lådan ser du hur mycket RAM som är installerade (ex. 1 GB RAM).
 • Tänk på följande varningar 1. Statisk är mycket dåligt för en dator. Om du levererar en statisk chock för ditt system moderkort du kanske letar efter en ny laptop.   2. Bara för att en minnesmodul passar betyder inte att det är den korrekta modulen för din dator. Installera fel minne kan producera felkod piper eller underlåtenhet att starta upp. Du kan höra att datorn startar upp, men har ingen display.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man väljer en avbrottsfri strömförsörjning

Relaterade artiklar


 • krävs för att köpa en bärbar dator för högskolan
 • hur man använder en MacBook kamera för bilder
 • hur man skriver till en skyddad SD-kort
 • define grafikkort
 • hur man kopierar på ett Memory Stick
 • hur man installerar dsl splitter
 • Hur kommer jag åt en laptop CMOS batteri?
 • hur du tar bort HP-enheter
 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel
 • hur du kopierar en cd sektor för sektor