Dator > hur du säkerhetskopierar filerna på din dator om den kraschar

 • hur du säkerhetskopierar filerna på din dator om den kraschar


 • Föreställ dig att gå in på ditt kontor och slår på datorn och ingenting händer. Din dator har kraschat. Varje bild och alla dina data, rapporter och program är borta. Hur lång tid skulle det ta att få igång igen? Hur många av dessa bilder och filer är oersättliga?

  Med dagens program för säkerhetskopiering, säkerhetskopiera dina systemet är enkelt. Det kan även vara automatiserad så att när du sätter upp att du inte behöver tänka på det igen om inte en katastrof

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Skruvmejsel.
  Diskettenhet (intern eller USB).
  CD med drivrutiner.


  1.
  Anslut till den plats du vill säkerhetskopiera dina filer till. Många alternativ finns tillgängliga. Du kan använda ett USB-minne, en CD eller en extern hårddisk, eller ens backup till en annan plats via Internet.

  Om du väljer att säkerhetskopiera till ett minne eller CD, infoga dem i datorn i lämplig kortplats. En cd behöva formateras innan en säkerhetskopia kan börja.

  annat alternativ är att lägga till en extern hårddisk till din dator. Denna lilla enhet kommer att sitta på skrivbordet och säkerhetskopiera dina filer enligt det schema du väljer. Det fungerar i bakgrunden och du kommer inte märka någon skillnad i prestanda samtidigt som en backup pågår.

  Om du väljer att säkerhetskopiera ditt system till en plats på Internet, logga in på webbplatsen och följ instruktionerna som anges där.
  2.
  Välj det program du använder för din säkerhetskopia. Windows erbjuder ett inbyggt backup-program. I de flesta Windows-operativsystem kan programmet finns under "Start" och sedan "Tillbehör" och sedan "System Tools" och sedan "säkerhetskopiering och återställning. "

  Öppna programmet för säkerhetskopiering och välj" Backup. "Programmet kommer att fråga var du vill spara säkerhetskopian. Välj den diskenhet du beslutat om från rullgardinsmenyn och klicka på" Fortsätt. "
  3.
  Markera den enhet du vill säkerhetskopiera. I de flesta datorer är detta enhet C, som är datorns hårddisk.

  Datorn kommer nästa fråga vilken typ av säkerhetskopia som du vill utföra. Du kommer att ha en möjlighet att en fullständig säkerhetskopiering eller bara vissa filer och mappar. om du aldrig har säkerhetskopierat systemet, kan du överväga den, särskilt första gången.

  Om du har säkerhetskopierat datorn under de senaste tre månaderna, då kan du säkerhetskopiera bara de filer som nyligen har ändrats. Men om du lagt till nya program eller gjort ändringar programmering, kan du överväga att göra en fullständig säkerhetskopia.

  Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra säkerhetskopieringen.
  4.
  Schema
  automatiska säkerhetskopior, om så önskas. Följ anvisningarna för att schemalägga när och hur ofta datorn kommer att backas upp i framtiden.

  Om du är en tung datoranvändare, mer än 15 timmar per vecka, kanske du vill överväga varje vecka eller till daglig säkerhetskopiering. Om du är en ljus användare-mindre än 15 timmar per vecka-per vecka eller månad säkerhetskopior kommer att vara mer än tillräcklig

  tips och varningar


 • Överväg att. en kopia av dina säkerhetskopior på en annan fysisk plats. Om det finns en katastrofal brand eller översvämning, kommer dina skivor fortfarande intakt.
 • Om datorn kraschar, använd återställa hälften av backup-program efter att datorn har reparerats.

Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:Hur gör jag koppla min acer en upp till en bildskärm?

Relaterade artiklar


 • Hur man överför IDE till SATA
 • hur man installerar uppringt internet på en äldre bärbar dator
 • hur du vill visa ut historia
 • Hur får jag ljud på min Dell Latitude D600?
 • hur du kopierar filer från en cd på en Mac-dator
 • förteckning av löstagbara lagringsenheter
 • Hur lägger jag till minne till min ThinkPad T43 laptop?
 • hur du synkroniserar en flash-enhet
 • Ta bort en klientdator
 • hur du tar bort filer från en enhet D