Dator > faktorer som påverkar datorns prestanda

 • faktorer som påverkar datorns prestanda


 • En samling on /off switchar --- det är vad en processor är. . Naturligtvis växlar om du ställde upp så många ljus end-to-end som det finns transistorer i en modern mikroprocessor, skulle de lätt svepa runt jorden. I datorn, tar de upp ungefär lika mycket utrymme som ett kreditkort. Men antalet transistorer är bara en faktor som bidrar till processorns prestanda. Förstå några andra viktiga faktorer kommer att hjälpa dig välja den dator som bäst passar dina behov, vilket sparar tid och pengar.

  Klockfrekvens

  Moderna processorer innehåller hundratals miljoner transistorer. Varje styr flödet av elektrisk ström, vilket motsvarar en "one" om den ger ström kan passera genom och en "nolla" när det inte. Processorn använder denna binära språk utföra beräkningar skickar sedan resultaten till andra komponenter. Klockan steg befordran av dessa verksamheter genom att höja och sänka elektrisk ström. Detta gör det möjligt att berätta vissa komponenter när man ska skicka data och andra när att förvänta sig, alltså att hålla systemet flytande. Med varje hög /låg cykel, processorns transistorer manipulera den aktuella att utföra beräkningar och utföra instruktioner. Till exempel kan en tre gigahertz (GHz) processor verkar i en takt av tre miljarder cykler per sekund. Ju mer cykler en processor kan hantera per sekund, desto snabbare kan klockan pumpen den nuvarande och den bättre

  instruktioner per Klocka (IPC)

  IPC är mängden instruktioner processorn körs per cykel. Det är till stor del beroende av processorns antalet transistorer och övergripande arkitektur. Även om det är på modet att jämställa processorns hastighet med prestanda, är det meningslöst utan IPC. Som en snabbrörlig godståg som transporterar en enda ruta av last, gör det inte bra att ha en snabb processor verkställande instruktioner miljarder gånger per sekund om varje gång det endast utför två instruktioner. Om det kör 70 miljarder, börjar prestera som en modern PC. Ett snabbt sätt att få en allmän känsla av en processor prestanda är att multiplicera IPC klockfrekvens.

  Cache-storlek

  Processorer får sina data från datorns Random Access Memory (RAM). Eftersom uppgifterna häller i, processorn kopierar den och skickar den till en "cache". Cachen fungerar som en tillfällig information väg station. Det gör ofta eller nyligen har använt uppgifter som finns lätt tillgängliga för att rädda processorn från att behöva hämta det från RAM. Ju större cache, desto mer av detta lätt att få tillgång minne processorn kan använda.

  Single-core vs Multi-core

  En multi-core processor är i huvudsak ett antal identiska processorer integrerade i en enda krets. Detta ökar, men inte bokstavligen dubbel, IPC. Det ger också processorn att dela arbetskraft. Om programvaran är skriven för flera kärnor, kan processorn dela komplexa instruktioner i ett antal enklare instruktioner, en process som kallas "threading". Om programvaran är inte multi-core specifika, kan processorn dela upp arbetet på nivån för hela verksamheten, t. ex. ladda ner video eller köra programvara, skapa ett "släktskap" mellan vissa kärnor och viss verksamhet.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:hur man ändrar typsnitt för en matrisskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man bränner g filer på en CD
 • hur man använder tre grafikkort med vista
 • hur du ändrar volymen på en Toshiba satellit
 • hur man installerar ett trådlöst nätverkskort på en Mac
 • beskriva skillnaden mellan DVD-R & DVD-RAM
 • fördelarna med plottrar
 • hur man berättar SCSI-kabeln
 • hur man gör hårddisk återhämtning använda gratis data verktyg
 • hur du växlar mellan monitorer
 • typer av slots på ett moderkort