Dator > Vilka uppgifter av kringutrustning till datorer?

 • Vilka uppgifter av kringutrustning till datorer?


 • Du behöver:.
  nåltång

  Utan kringutrustning, skulle din kommunikation med din dator vara betydligt mer begränsat. Kringutrustning är enheter utanför din dator som tar in information, låta datorn lägga ut information i synlig och hörbar form, och utföra andra viktiga uppgifter. Enheter som skrivare, bildläsare, ljud-och bildutrustning och externa enheter tillåter oss att dra full nytta av datorns resurser. Alla dessa enheter koppla in elektroniskt via kablar eller trådlös anslutning till huvuddatorn, men är skilt från operativsystemet funktioner på datorn.

  Skrivare

  Skrivare tillhandahålla medel för att datorn ska utdata i bärbara form. Huruvida ett dokument, ett fotografi eller en bild på duk (för mer sofistikerad utrustning) en skrivare ger oss möjlighet att reproducera information och dela den med andra.

  Scanners

  Scanners ingångsenheter som ge möjlighet att infoga information i en dator. De kan användas för visuella information som fotografier eller ritning, eller samarbetar med typ-läsprogram att importera dokument och översätta papperskopia för text som kan redigeras i ordbehandlingsprogram. Vissa bildläsare är känsliga nog för att producera en bilder som är många miljoner megabyte i storlek från en bild så liten som en bild.

  Kringutrustning för ljud

  Audio kringutrustning är både in-och utenheter. Mikrofoner gör det möjligt att sätta vår röst i datorn och på webben, eller spela ett instrument. De behöver ett särskilt uttag (vanligtvis kallas en "stereo-mini") även om bättre mickar kan användas med en väl adaptrar eller externa hårdvara. De flesta high-end inspelningsstudior fungera nu uteslutande med datoriserade ingångar och ljud styrelser. Högtalarna är en annan kringutrustning som produktionen musik och andra ljudfiler.

  Video

  Video kameror fungerar med mikrofonerna för att skapa en komplett ljud-och synintryck som kan redigeras i datorn och ses, eller laddas upp till en video webbplats. Att visa video, är den visuella produktionen skärmen, inte betraktas som en perifer eftersom det är viktigt att datorn fungerar. Vissa datorer har en mikrofon och kamera inbyggd, då de inte vanligtvis betraktas kringutrustning.

  Externa enheter

  Externa hårddiskar eller minne kan vara mycket större i storlek (i termer av GB lagringsutrymme) än det hårda kör på en dator, eller små i minnet och bärbara nog att glida in i en skjorta ficka. De ger lagring för digital information som är alltför omfattande för hårddisken i datorn, och medel att fysiskt transportera denna information enkelt.


Previous:Hur nederlag jag musmattan på en bärbar dator när du använder en extern mus? Next:nackdelarna av stationära datorer

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk
 • hur du använder din dator för dvr
 • hur man ger liv åt en batteri för bärbar dator
 • hur du tar bort tidigare sökningar på en MacBook
 • Hur får man en dator att känna igen talare
 • grafikkort är kompatibla med Windows 7
 • Hur konvertera mitt USB till en seriell port
 • hur man startar utskriftshanteraren
 • Hur kommer jag åt BIOS på en gammal IBM Thinkpad?
 • hur man återställer dell meddelande skrivarbläck