Dator > hur man gör en tjänst schema

 • hur man gör en tjänst schema


 • Konsumenter och företag alltmer beroende av ett brett utbud av teknisk utrustning och program. Är det viktigt att upprätthålla dessa elektroniska apparater, mjuk-och hårdvara så att du dra största möjliga nytta av dem. En tjänst schema kan bidra till att förenkla ditt liv samtidigt som du säker på att dina enheter och program är i optimalt skick

  Du behöver:.
  Kalender

  ta inventering

  .
  1.
  Samla kvitton för alla dina stora hårdvara, elektronik och programvara. Du bör inkludera alla företag utrustning som har hyrts eller har skrivs av under flera år och några personliga apparater som har en hög återanskaffningsvärde. Samla kvitton och diskar som ingick med någon programvara inköp. Var noga med att inkludera all programvara som du kan ha köpt på Internet.
  2.
  Ställ en förväntad ersättning för samtliga av din maskinvara, elektroniska apparater och programvara. Du ska bedöma din användningsmönster som en del av processen. Till exempel, är en advokatbyrå sannolikt kommer att använda en kopiator i sådan takt att det skulle krävas mer frekvent utbyte än en personlig kopiator. Du bör också bedöma branschens standarder och normer inom ditt område av intresse, liksom de programvarutillverkare som en del av denna process. Till exempel skatt förberedelse företag ofta få nya programvaran varje år. . Grafiska designers ofta uppdatera till de senaste versionerna av design mjukvara när de stora tillverkarna utfärda nya releaser
  3
  Lägg köpet datum till kalendern. Anteckna köpet datumen för de stora mjukvara, hårdvara och elektronik inköp. Ta reda på om posterna är fortfarande under garanti. Du bör dra nytta av all fri underhållstjänster som kan vara tillgängliga under en befintlig garanti.
  4.
  Kolla det finstilta på dina kvitton samt lagra webbplatser för information om garantier och lagra tjänsten politik. Du bör ha alla hårdvara och utrustning som är under garanti kontrolleras och underhållas vid behov.
  5.
  Hämta uppdateringar åt någon programvara som fortfarande omfattas av garantin eller som du för närvarande har en användarlicens.

  Planera i förväg


  1.
  Bestäm särskilda underhållsåtgärder de hänför sig till varje del av maskinvaran, elektronisk apparat och programvara.
  2.
  Kategorisera de underhållsuppgifter som daglig, veckovis, månadsvis , kvartalsvis eller årsvis. Utföra denna uppgift för alla dina hårdvara, elektronik och programvara.
  3.
  Välj en specifik tid och datum att regelbundet utföra ditt underhåll och service. Var specifik om dag, vecka, månad, kvartal och år.
  4.
  Automatisera alla programuppdateringar kan automatiseras, inklusive back-up på hårddisken, virussökningar och installation av nya versioner.
  5.
  ta del av eventuella hårdvara underhåll som du inte är kvalificerad att utföra eller vanligtvis delegeras till en professionell aktör eller säljaren att utföra. Lägg planerade datum för dessa professionella och utanför underhåll besök till din tjänst schema.

  Tips och varningar


 • Om kvitton inte är tillgängliga för alla på nätet, kolla Om du kan skriva ut ett kvitto från ditt användarkonto hos handlaren. Om ett kvitto är inte tillgänglig för andra inköp du gjort med kreditkort, kontrollera din kreditkortsutdrag.
 • Om du använder någon fri programvara, glöm inte att inkludera dem i ditt lager av program som behöver regelbundet underhåll.
 • Kontrollera alltid att säkerställa att automatisk back-ups och nedladdningar avrättades framgångsrikt.
 • Om du hyr ut utrustning, vara noga med att inte utföra allt underhåll som kränker dina avtal.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur får jag mina hörlurar för att arbeta på min dator?

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne i en Dells bärbara
 • hur du ansluter min vga bärbara dator till en TV-skärm
 • hur man berättar när du behöver återställa data till din dator
 • hur man ansluter 4 IDE-enheter till en port
 • hur du formaterar USB-minne i DOS
 • Hur formaterar jag en disk efter att ha startat raid 5?
 • hur man använder webbkameran på en MacBook
 • hur radera ditt digitala fotspår
 • hur till vända på förenklade hitta genom Apple Remote Desktop
 • hur man reda på vilken typ av ljud enhet du har