Dator > hur man extraherar data från en bärbar hårddisk

 • hur man extraherar data från en bärbar hårddisk


 • Extrahera data manuellt från en bärbar hårddisk kan bli nödvändigt i situationer där den bärbara datorn inte fungerar korrekt. Vad detta innebär är att ta bort hårddisken från den bärbara datorn och få tillgång till den genom en annan dator. Detta är faktiskt ett enkelt förfarande som kommer att ta lite tid att utföra

  Du behöver:. .
  USB-hårddisk multi-adapter eller 43 stift med ATA-adapter
  Stora juvelerares stjärnskruvmejsel.
  Medelstora standard Phillips skruvmejsel.
  ATA kabel eller frihamn på befintliga ATA-kabel.

  USB multi-adapter rutt (fungerar med 43 pin ATA och Serial ATA hårddiskar laptop)


  1.
  Använd juvelerares Phillips skruvmejsel för att avlägsna eventuella skruvarna som håller hårddisken (HDD) släde på plats, ta sedan bort den. Den bärbara datorn hårddisken som generellt finns på undersidan av den bärbara datorn, i kanten på en av sidorna.

  Om hårddisken är 4 stift, kommer det att få stift i 2 rader, 22 på topp, och 21 på undersidan. En seriell ATA hårddisk å andra sidan, kommer att ha en 7-pin Data Connector och 15 pin strömkontakt.
  2.
  Ta bort hårddisken från släden med juvelerares Philips att ta bort skruvarna. Ta bort kontakten adaptern om det finns någon.
  3.
  Anslut USB-multi-adapter till hårddisken. Nästan alla 43 stift bärbara hårddiskar i dessa dagar är knappat (som betyder ett stift saknas för att underlätta rätt kontakt läggning) och adaptern ska också, så ansluter adaptern i ordentligt kan inte heller vara ett problem. Om enheten inte är knappat, lokalisera stift 1 och se till att du matchar pin uttag 1 av adaptern med det. Om hårddisken är Serial ATA, sedan använda den seriella ATA-kontakten på multi-adapter, och makt hårddisk med ström tegel medföljer multi-adapter.
  4.
  Anslut USB plugg slutet av multi-adaptern till en ledig USB-port på en dator. USB-adaptern kommer att leverera ström till bärbara hårddisken. Datorn upptäcker automatiskt den bärbara datorn enheten och sedan kommer du att kunna komma åt innehållet. Detta fungerar på både Mac-och Windows-baserade datorer.

  43 pin till ATA-adapter (fungerar endast med 43 pin ATA laptop HDDs)


  1.
  Följ steg 1 och 2 från ovan för att ta bort hårddisken från den bärbara datorn.
  2.
  Leta stift ett av de bärbara hårddisken och pin uttag 1 i 43 stift med ATA-adapter, och anslut den till den bärbara datorn hårddisken.
  3.
  Stäng av datorn och öppna fallet. Om du har en ledig port på en befintlig ATA-kabel, plugg som i ATA-adapter på den bärbara datorn hårddisken. Om inte, då antingen dra en ATA-kabel från en icke väsentliga optisk enhet, eller om du har en fri öppen ATA-port på moderkortet, anslut ATA-kabel i den. Anslut nu-fri ATA-kabel i adaptern.
  4.
  Anslut en gratis 4-pin Molex-kontakten strömanslutning från datorn strömförsörjningsenheten till 4-pin molex strömkontakt uttaget på ATA-adapter.
  5.
  Slå på datorn. Boot helt i operativsystemet och datorn ska upptäcka hårddisken, vilket ger dig full tillgång till dess innehåll.

  Tips och varningar


 • vara absolut säker på att du är matchning stift 1 på den bärbara datorn hårddisk till stift 1-uttaget på adaptern du väljer. Ansluta enheten i felaktigt kan totalförstöras enhet, möjligen gör den oanvändbar och förstöra alla sina data.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du tar bort automatisk uppspelning från en enhetsbeteckning

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en Peavey mixer till en dator
 • hur du tar bort alla filer från en dator
 • hur man använder en hemma scanner för dokumentskanning
 • hur ändrar hårddisken i en HP-dator
 • hur man använder högtalare Klipsch dator för en TV
 • rensar SD
 • hur man kan minska stress i din laptop lcd skärm reparation
 • hur ta reda på hur mycket utrymme du har på en dator
 • hur man byter en thinkpad hd
 • Hur berätta om Jag behöver ett nytt skrivarhuvud