Dator > hur man ansluta direkt till en annan dator

 • hur man ansluta direkt till en annan dator


 • Koppla ihop två datorer tillsammans är ett utmärkt sätt att dela filer och resurser, men om du inte har ett hemnätverk inrätta du kanske tror att detta fildelning är omöjligt. Lyckligtvis finns det ett antal tekniker dator ägare kan använda för att ansluta två datorer direkt tillsammans med en billig korsad kabel

  Du behöver:.
  Datorer
  . CAT5e korsad kabel.
  Nätverkskort.

  Windows XP


  1.
  Kontrollera att båda datorerna har ett nätverkskort med en CAT5 anslutning. En CAT5-kontakt ser ut som en telefon-kontakt, förutom att den är större. Du kan berätta de två isär genom att ta en telefonsladd och lägga det i kontakten. Om kabeln går in i kortet med plats över, du har en CAT5-anslutning.
  2.
  Köp en CAT5e korsad kabel till en datorbutik eller elektronisk återförsäljare för $ 10 till $ 15 och ansluta att kabel till varje dators nätverkskort. Kontrollera att båda datorerna är avstängda innan kabeln ansluts.
  3.
  Sätt på båda datorerna och logga in i Windows som vanligt. Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på "Computer Name"-fliken och notera namnet på datorn och arbetsgruppen.
  4.
  Logga in på den andra datorn och högerklicka på "My Computer"-ikonen. Välj "Egenskaper" från menyn och gå till "Computer Name"-fliken. Klicka på "Ändra"-knappen och skriv samma arbetsgrupp namn som den första datorn.
  5.
  Klicka på "OK" knappen tills du uppmanas att starta om datorn. Efter omstart, logga in på den första datorn när du ombeds och klicka på "Start".
  6.
  Välj "Utforska" i menyn för att öppna Utforskaren. Högerklicka på "C:" enheten och välj "Delning och säkerhet" från menyn. Klicka på varningar om farorna av fildelning och klicka på "Aktivera bara fildelning" för att slå fildelning.
  7.
  Klicka på "OK" och markera "Dela den här mappen "låda. Ge den delade mappen ett namn så kommer du att kunna ansluta till det på den andra datorn.
  8.
  Öppna Utforskaren i Windows på den andra datorn och klicka på menyn "Verktyg". Välj "Anslut nätverksenhet" från listan och skriv namnet på den andra datorn och namnet på den delade mappen i "Folder" rutan. Till exempel, om din dator heter MyPC och aktien namn är MYSHARE skriver du "\ \ MyPC \ MYSHARE" i rutan Mapp. Klicka på "Finish" för att ansluta enheten. Du kommer nu se att delad enhet i listan över tillgängliga resurser.

  Windows Vista och Windows 7


  1.
  Se till att båda datorerna är avstängda, sedan ansluta en änden av kabeln till nätverkskortet på varje dator. Vrid båda datorerna och logga in på en av datorerna.
  2.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" från menyn. Klicka på "Nätverk och Internet"-ikonen och välj "Nätverks-och delningscenter".
  3.
  Dubbelklicka på "Oidentifierade Nätverket" och klicka på "Aktivera Network Discovery och File Sharing "när det efterfrågas. Välj det privata nätverket alternativet vid nästa prompten. De två datorerna är nu ansluten och du kommer att kunna dela filer mellan dessa två datorer.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du tar bort skrivhuvudet på en Kodak 5100

Relaterade artiklar


 • typer av RAM-minne för en bärbar dator
 • Vilka är fördelarna med Tablet PC?
 • skrivarpatron problem
 • hur man använder en mus & tangentbord för två datorer
 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad
 • hur man gör USB-portar på en bärbar dator med hög hastighet
 • hur man byter en dator kylfläns
 • hur du uppdaterar grafikkortet på en Dell XPS 200
 • Hur vet du vilken CPU är i datorn?
 • Hur konvertera en extern USB-enheten till NTFS