Dator > Hur man vet om motstånden är bra eller dåligt

 • Hur man vet om motstånden är bra eller dåligt


 • Före provning en resistor för att se om det är bra eller dåligt, måste du veta dess värde. Motstånd minska strömmen flyter genom en krets. Var och en är att få igång under en begränsad belastning, med möjlighet att minska en viss mängd ström. Banden runt komponenterna tyder resistorvärden med en färgkod. Bestämma värdet på ett motstånd och sedan testa den för att se om det uppfyller denna standard

  Du behöver:.
  Digital multimeter
  Lödkolv.
  Isolerad skruvmejsel.


  1.
  Slå av strömmen som går genom den krets som innehåller motståndet du behöver testa. Avgassystem den lagrade kraften från alla kondensatorer i kretsen genom att röra båda kondensator terminaler med metallkniven av en isolerad skruvmejsel för att kortsluta strömmen.
  2.
  Titta på färgen band runt fat av komponenter för kod för att avgöra motstånd värden. Banden grupperade nära tillsammans representerar tal med det senaste är en multiplikator. Bandet något separerade indikerar en tolerans variabel. Rådgör med en elektronik katalog eller använd länken i avsnittet Resurser och klicka på motståndet färgkartan för att bestämma det numeriska värdet för varje färg.
  3.
  Kontrollera motstånd värden med färgkoder. Ett motstånd med röda, gröna och svarta band följt av en gul multiplikator band och ett silver toleransintervall tyder 2, 5 och 0 eller 250 multiplicerat med 10. 000, vilket motsvarar 2. 500. 000. Läsningen kan variera med 10%, som är plus eller minus 250. 000.
  4.
  Bort ena änden av motståndet från kretskortet att få en korrekt behandling. Använd en lödning järn för att smälta lödtenn, innehav ena änden av motståndet. Dra som hamnar tills det inte längre är i kontakt med styrelsen.
  5.
  Ställ en digital multimeter för "ohm". Ställ en ohm intervall som är lika med eller högre än värdet av motståndet som skall provas. Tryck på den röda kabeln från mätaren åt sidan, och den svarta kabeln till den andra. Motstånd inte inneha en polaritet, så det spelar ingen roll vilken sida blir den röda eller svarta bly. Kontrollera behandlingen för att avgöra om motståndet är bra. De två och en halv miljon värde resistorn är bra om mätaren läser mellan 2. 250. 000 och 2. 750. 000 grund av silver toleransband figur på plus minus tio procent.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man får till BIOS CMOS i en Toshiba Satellite bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett grafikkort
 • hur man gör med en pc batteri
 • hur du kan ändra i vilken ordning SATA-hårddiskar boot
 • hur du ändrar tangentbordet inställningar på din Mac
 • vilken maskinvara som behövs för att fånga video från en videobandspelare band?
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • hur du tar bort en CD-spelare från en dator
 • hur man får till BIOS CMOS i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man fixar en bläckpatron
 • hur att automatiskt detektera ett grafikkort