Dator > Apple G3 använder

 • Apple G3 använder


 • G3 hänvisar till en serie av Macintosh-datorer tillverkas av Apple, Inc. mellan 1997 och 2003. Namnet G3 kommer från den typ av Processer finns inuti dessa Mac-datorer, som varierar i hastighet från 233 MHz till 900 MHz. Även den mest kända G3 modellen är den ursprungliga iMac (Apples färgglada allt-i-ett-dator), finns det också G3 bärbara datorer (både standard och de färgglada modellerna iBook) tillsammans med ett brett utbud av stationära datorer. Även om Apple avvecklat populära G3 och ersatte den med den lika väl mottagna G4 linje, det finns fortfarande många "arbetshäst" G3 Macar i omlopp.

  Hemma

  processorhastighet på en dator som används för en server i ett SOHO (små kontor, hemmakontor) miljö är inte lika viktigt som behovet av en kraftfull server på en kommersiell miljö. En G3 är en mer än tillräcklig dator för användning som server för musik-eller videofiler, eller kan konfigureras för att säkerhetskopiera ett litet nätverk av användare.

  I Office

  Mac-användare (särskilt de som är inblandade i musik, video eller grafisk industri) föredrar att arbeta på en kraftfull, snabb maskin, har så en G3 ingen plats som arbetsstation för konstnärliga typer. Men det finns användningsområden för en G3 dator i dessa miljöer. Liksom hemanvändare exemplet ovan, den kan användas som en server, en scanning arbetsstation, ansluten till en projektor för presentationer, för att lagra och hämta arkiverade filer, som en back up maskin eller som en dedikerad skrivarserver.

  För The Kids

  Om du ständigt jaga dina barn från din bärbara dator, så du har hittat en annan användning för G3. Även sannerligen inte zippiest alternativet för spel (Webbaserat och annat), bör det göra susen för förskolan publiken. Det finns ett obegränsat antal spel-orienterade Webbplatser som fortfarande fungerar med äldre datorer och enkla spel (Reader Kanin, Math Blaster, etc. ) fungerar bra på G3 och kan hittas i sparsamhet butiker, på etiketten försäljning och på eBay.

  ge den till Far-och morföräldrar

  Trots att datorn, e-post och Internetanvändning överskrida alla demografi, är chansen att äldre "nybörjare" datoranvändare inte har behov av en kraftfull dator. En G3 Mac är den perfekta datorn för en användare som bara behöver det för tillfällig e-post, ordbehandling och webbsurfning. Den enda allvarliga begränsning som en G3 innebär i dagens värld är oförmågan att sömlöst tillgång säkra webbplatser (främst ekonomiska eller bank platser) på grund av oförenlighet nyare, säkrare webbläsare i äldre maskiner.

  Donera den

  Det finns fortfarande icke-vinstdrivande organisationer som välkomnar donationer av fungerande dator utrustning. Vita många har strikta riktlinjer om vad som är accepterat och vad som avslås kommer lite läxor säkert lättare att precisera en god sak kan du donera dina G3 till. Du får ett skatteavdrag för ditt bidrag tillsammans med vetskapen om att du hjälpte någon mindre lyckligt lottade på vägen. Glöm bara inte att rensa dina data innan donera eller ge G3 bort.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man ansluter en kabel modem till en mac

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en cd-avbildning och ändra storlek på flash partitionen
 • hur man byter ett internt modem med ett externt modem
 • hur du ansluter en FireWire till min dator
 • datahantering och data katastrofåterställning
 • förteckning över iMac modeller
 • hur man extraherar en mac kontor lösenord
 • hur man raderar en bärbar Windows minne
 • olika typer av flash-enheter
 • Skillnaden mellan CD-RW & DVD-R
 • hur man återställer dell meddelande skrivarbläck