Dator > olika typer av RAM-minne

 • olika typer av RAM-minne


 • Random Access Memory är en viktig del av datorer och eftersom det finns en mängd olika datorer i dag, det finns också ett brett utbud av RAM. RAM har funnits sedan 1940-talet då militären datorer som används vakuumrör för att lagra en dators arbetsminne, men i dag de flesta människor interagerar med RAM som mikrochip antingen inuti deras datorenheter eller utanför så lite Flash-enheter. RAM: s ständiga utvecklingen har brutit upp den i flera huvudkategorier baserad på fart, medan moderna material har skilt RAM från datorn själv i form av Flash-minne.

  SRAM

  SRAM står för Static random access memory. Datorer, routrar och servrar bygga denna denna enkla RAM i sin hårdvara. SRAM behöver inte uppdateras regelbundet, med kraft att behålla sin information, som dynamic random access memory eller DRAM, hjälper det att spara ström.

  Dram

  DRAM betyder Dynamic Random Access Memory och till skillnad från SRAM, chipet måste regelbundet laddas med kraft att hålla informationen om det från blekning. DRAM har högre effektförbrukning och resurser än SRAM. En ny version av DRAM kallade "single datahastighet synkrona DRAM, SDR SDRAM lett till snabbare datorer och högre kapacitet minne.

  DDR SDRAM

  : DDR SDRAM står för Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory och finns i många modern datorer. Den utför dubbelt så snabbt som enda data tack ränta SDRAM att förändringar i hur chipet överför data, och det verkade under 2000 med varierande storlekar som 512 MB eller 1 GB, och en hastighet av 333 MHz.

  DDR2 SDRAM

  Dator tekniker gjort DDR2 SDRAM dubbelt så snabbt och DDR SDRAM med tweaks för att tidpunkten för Memory Stick. DDR2 dök upp i 2003, och är en mycket populär standard typ av notebook RAM. Ett 2 GB kapacitet chip DDR2 SDRAM kör på 667MHz kostar $ 43,99 på Amazon. com och med 2010.

  DDR3 SDRAM

  Konsumenter kan hitta DDR3 SDRAM i nya iMac 27-tum stationär dator. DDR3 SDRAM är dubbelt så snabbt som DDR2 och kan vara så stor som 8 GB per chip. DDR3 kom ut 2007 och löper på den snabbaste konsumenten mot RAM, 1066 MHz.

  DDR4 SDRAM

  Ingenjörer plan för DDR4 SDRAM lyckas DDR3 2012, med start hastigheter på 1600 MHz, snabbare än någon annan RAM på marknaden. DDR4 SDRAM hastigheter skulle kunna drabba 3,2 GHz.

  Flash

  flashminne betecknar en typ av icke-flyktiga RAM kan hålla data när ingen makt är närvarande. Memory-kort och USB-minnen använda denna typ av RAM-minne, vilket är snabbare och hårdare än en bärbar hårddisk.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du lägger till sata drivrutiner till XP

Relaterade artiklar


 • hur man använder en 8 GB flash-enhet
 • hur man installerar ett trådlöst kort adapter för en bärbar dator
 • hur man hittar och tar bort datorn övervakning
 • hur du tar bort musen drivrutiner
 • hur du ändrar LCD-skärmen på en bärbar dator
 • hur du ansluter trådlöst mellan en dator och en stereo mottagare
 • hur du installerar en hårddisk för Windows xp pro
 • hur man installerar en termisk etikettskrivare i XP
 • hur man fixar ett kort i en Dell laptop nätsladd wire
 • hur man skall avgöra när du behöver hårddisk återhämtning