Dator > nackdelarna med en zip-disk

 • nackdelarna med en zip-disk


 • 1995 introducerade Iomega Zip-enheten. Vid tidpunkten för deras frigivning, var Zip-enheter snabbare än band, konkurrenskraftigt prissatta och deras skivor hade en imponerande stor kapacitet. De var populära under ett antal år, tills CD-och DVD-bränning teknik och externa hårddiskar växte billigare, snabbare, större (i kapacitet) och mer portabel. Införandet av USB flash-enhet förändrat hela spelplan av bärbar lagringsenhet. På grund av dess begränsningar, spår Zip-enheten nu långt efter dessa mer attraktiva alternativ i den bärbara lagring marknaden

  Storlek Gränser

  Zip-disk är begränsad till tre storlekar:. 100MB, 250MB eller 750MB (den större storleken 750MB kan endast användas i den interna Zip-enheten). Som en jämförelse kan nämnas att i dagens marknad är det inte ovanligt att se en USB-storlek-minne på 32 GB (1 GB eller gigabyte, motsvarar 1024 MB, eller megabyte, så en 32GB flashminne omkring 128 gånger större än 250MB Zip-disk). Kapaciteten på USB-minnen och portabla hårddiskar fortsätter att växa, medan Zip-skivor kvar på en fast storlek.

  Mekaniska problem

  I slutet av 1990, blev zip leda användare alltmer bekymrade över ett mekaniskt fel som kallas " att klicka på döden. " Detta problem berodde på en läsa dåligt huvud i den enhet som underlåtit att läsa Zip-skivor och ofta skadade dem i processen att försöka. Diskarna då var värdelösa och deras data förlorade för alltid, en smärtsam påminnelse om de dagar de dåliga diskett. Dagens USB-minnen inte använder samma teknik för att läsa /skriva data-det finns inga läs-/skrivhuvudena att krascha -. Gör USB-minnen till en säkrare (men absolut inte oförstörbar) alternativ

  Krav

  Enkelt uttryckt, en Zip-disk kräver en Zip-enhet. Bärbara Zip-enheter finns tillgängliga, men inköp av en avsevärt ökar den totala kostnaden för att använda en Zip-disk. Denna lösning kräver också att användaren kan överföra både Zip-enheten och Zip disk, som snabbt blir jobbigt, särskilt med tanke på andra alternativ på marknaden. Dagens USB-minnen är mycket mindre och lättare, en enda innehöll enhet (såvida du inte räkna skyddslocket att vissa modeller ingår) och kräver endast en USB-port (vilket nästan alla datorer som finns tillgängligt).

  Kostnad

  På , en bärbar Zip-enhet kostar ca $ 130. En åtta-pack Zip-diskar kostar $ 85 för 250 MB-versionen. I fråga om kapacitet, det är över $ 200 för ca 2 GB lagringsutrymme. I jämförelse, en 32GB USB-minne kostar ca $ 70, 16 gånger lagringsutrymme för en tredjedel av kostnaden.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:CPU-hastighet med dubbla kärnor jämfört med enkel

Relaterade artiklar


 • define grafikkort
 • hur man sätter Skype på archos
 • hur man installerar ett ExpressCard till PCI-Express konvertering kort
 • hur du lägger till surroundljud till en PC
 • hur man bygger en dos datasystem
 • hur du tar bort och ersätter en cd / dvd-enhet
 • hur man skapar en mac startdiskett
 • hur man gör en boot cd för en iMac
 • hur du tar bort en C-enheten
 • gör det själv imac ersättare logikkortet