Dator > laptop tangentbordsfunktioner

 • laptop tangentbordsfunktioner


 • På många sätt, tangentbordet fungerar på en bärbar dator liknar tangenterna på ett vanligt tangentbord. Skillnaden kommer i användningen av "F" nycklar eller funktionsknappar. Den faktiska verksamheten och ikoner av dessa knappar kan variera utformningen av datorn. I "FN" tangent fungerar som en modifierare. Det ändrar eller ändrar funktionen hos en annan nyckel, som en fancy "Shift"-tangenten. När du trycker på denna specialtangent tillsammans med en funktionstangent från den översta raden i din bärbara datorns tangentbord kan du styra vissa av de processer i datorn.

  Trådlös Av /På

  Tryck på Fn-tangenten och F1 samtidigt. Detta kommer att växla trådlösa tjänsten på din bärbara dator på och av. Ikonen kan se ut som en vertikal linje med halvcirklar imitera radiovågor.

  Mute

  knappen Ljud av i de flesta bärbara datorer medföljer F3. När du trycker på tangenterna FN samtidigt som F3, kommer din ljudtystnad. Ikonen kommer att visas som en högtalare med ett "X" över det.

  Volym

  Om du klickar på F4 med tangenten Fn blir volymen på din bärbara dator ner. Tryck på F5 med Fn-knappen för att stänga av ljudvolymen på den bärbara datorn upp. Ikonen är en högtalare med pilar ge vägledning.

  Styrplatta Växla

  Styrplattan på datorn är det lilla torget du kör fingret över att flytta markören på skärmen. För att växla på och av, tryck på Fn-tangenten samtidigt som du trycker F6. Bilden som representerar funktionen på tangenten ser ut som en datormus.

  Ljusstyrka

  Om du trycker på F8 och F9 med FN kommer att justera ljusstyrkan på skärmen på din bärbara dator. F8 tonas skärmen, medan F9 gör det ljusare. Ikonerna är solar med upp-och nedpilarna.

  Monitor

  F10-tangenten plus FN fungerar om du har en extern bildskärm ansluten till din laptop. Denna knapp låter dig växla mellan de två skärmarna. När du kopplar den externa skärmen i din bärbara dator måste du använda den här funktionen så att datorn kommer att aktivera den externa skärmen, stänga av den inbyggda skärmen på den bärbara datorn. Bilden på knappen är en monitor.

  Fan

  F11 är konstruerad för att försätta datorn fläkten i tyst läge. När du trycker på tangenterna FN och F11 tillsammans kommer detta att sänka hastigheten på din fläkt, vilket gör det lugnare men mindre effektivt. Detta fungerar bra om du inte använder datorn för högpresterande applikationer. Ikonen kommer att visa en fläkt.

  Sleep

  F12 sätter datorn i ett viloläge när man trycker med FN. Detta är en genväg för att spara energi om du inte kommer att arbeta på datorn ett tag. Ikonen är en måne.

  Tips

  För information om din specifika laptop, bör du titta på din bruksanvisning.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur får man en dator för att läsa en hårddisk

Relaterade artiklar


 • Toshiba laptop installationsanvisningar
 • den bästa externa hårddiskar för en MacBook
 • Hur får man en dator för att läsa en hårddisk
 • hur man byter en inbyggd trådlös nätverksadapter
 • hur man skall avgöra grafikkort kompatibilitet med ett moderkort
 • effektiva sätt att köpa skrivare
 • nackdelar med lagring online
 • hur man gör Flash & Shockwave köras från en USB-enhet
 • hur man installerar ett headset mikrofon i Vista
 • hur man roterar en datorskärm 90 grader