Dator > hur man installerar en SATA-hårddisk

 • hur man installerar en SATA-hårddisk


 • En dators hårddisk lagrar operativsystemet och alla uppgifter som krävs för att köra datorn. Lägga en extra hårddisk till en dator kommer att öka mängden tillgängligt lagringsutrymme och kan bidra till att skapa utrymme på din nuvarande hårddisk. SATA (Serial Advanced Technology Attachment) hårddiskar är ett bra val för en uppgradering eftersom de ofta kan uppnå bättre tillgång hastigheter än äldre IDE-typ hårddiskar

  Du behöver:. .
  SATA-hårddisk
  SATA-kabel.
  SATA strömkabel eller adapter.
  Dator manual.
  Skruvmejslar.
  Öppna hårddiskplatsen.
  Monteringsskruvar.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur alla externa kablar.
  2.
  Öppna datorns låda . För många torn kan detta göras genom att ta bort några skruvar längs höger sida av ryggen i fallet. Om ditt ärende är utformade på olika sätt, rådfråga din manual för att öppna instruktioner.
  3.
  Leta reda på en öppen hårddiskfacket. Hårddiskar är monterade i en metall ram som vanligen någonstans mot framsidan av ärendet. Den hårddiskfack är rektangulär tomrum, bara stort nog för en enhet att glida in. Det kommer sannolikt att en eller två extra fack bredvid din nuvarande hårddisk.
  4.
  Skjut SATA-hårddisk i facket så att kontakterna på baksidan av enheten är åtkomliga . Använd monteringsskruvarna som följde med enheten för att säkra hårddisken i viken, det bör finnas hål i metall ramen och själva enheten för skruvar
  5
  Lokalisera din makt. . försörjning i det övre bakre hörnet av målet, att hitta en SATA strömkontakt och anslut den till baksidan av hårddisken. Kontakten kommer att se annorlunda ut än de andra pluggar eftersom den kommer att ha en tunn, linje-formad kontakt istället för en kontakt med flera stift. Om du inte har en SATA elanslutning från elnätet, kan en adapter användas för att koppla in en vanlig fyra stift kontakten till enheten.
  6.
  Anslut SATA-kabeln till baksidan av hårddisken och anslut sedan den andra änden till ditt moderkort. SATA-portarna på moderkortet är normalt i nedre främre hörnet i närheten av där hårddiskarna är monterade. Moderkortet kan ha etiketter som pekar till hamnar. . Om du har problem med att hitta dem rådfråga din manual
  7
  Stäng ditt fall, sätt tillbaka kablarna i och starta datorn.
  8.
  Ange BIOS setup-läget. När du först startar datorn, kommer skärmen uppmanar dig att trycka en viss tangent to enter setup, om det gör det, tryck på knappen. Annars rådfråga din dator manual för att ta reda på vilka knappar du ska trycka. Vanliga nycklar är F1, F2, ta bort, F10, F12 och fly.
  9.
  Navigera i BIOS menyerna med på skärmen kommando lista för att hitta en meny för dina hårddiskar, och har i BIOS upptäcka nya enheter om den nya enheten inte redan listad som en upptäckts-enhet. Varje datorns BIOS kommer att vara annorlunda, så kommer exakt tangentbordskommandon och menyer varierar. Rådgör med din dator handbok för mer specifika detaljer om din BIOS.
  10.
  Spara ändringarna i BIOS och avsluta BIOS setup (vilka tangenter att trycka på dessa kommandon kommer att visas på din BIOS-skärmen ). Datorn startar normalt och den nya enheten kommer att kunna användas.

  tips och varningar


 • flesta moderkort som kan använda SATA-hårddiskar har två eller fler SATA kontakter, vilket innebär att du kan installera flera SATA hårddiskar på en gång.
 • Om datorns moderkort har inte SATA, det kan det ändå vara möjligt att använda en SATA-hårddisk genom att installera ett PCI SATA-adapter-kort.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man bygger en flash-enhet mp3-spelare

Relaterade artiklar


 • rensar SD
 • hur man ställer en usb controller till ett tangentbord och mus
 • hur man kan påskynda en PowerBook G4
 • hur man byter en datorskärm kort
 • hur du tar bort en CD-ROM-enhet
 • hur man kommer åt den inbyggda kameran på en MacBook
 • instruktionerna för att ansluta en strömkälla till en dator
 • Hur man använder en koreansk hangul tangentbord
 • hur du ändrar volymen på en Toshiba satellit
 • råd om att köpa en ny iMac