Dator > hur man bygger en dator utan huvudvärk

 • hur man bygger en dator utan huvudvärk


 • Bygga en dator kan vara lite skrämmande. Det kräver lite allmän kunskap om det inre arbetet i datorer. Tyvärr har inte alla komponenter är standardiserade, och du måste uppmärksamma, för att se alla dina pjäser kommer att ansluta tillsammans och fungerar som de ska. Men med lite kunskap, kommer du att kunna bygga en dator, med inga problem

  Du behöver:.
  Datorkomponenter
  Denna artikel.


  1.
  Det första steget är att avgöra vad du ska bygga den här datorn för. Vad kommer det att användas för merparten av tiden. Kommer det att vara en allmän dator i ett hem, kommer det att vara en gaming dator? Kanske användas som hemmabio PC. Detta bidrar till att driva några av dina komponent val. En allmän dator är ett runt maskin utan stark poäng. En spelare kommer att få ett högre kort slut video, mycket RAM och en solid CPU. En Home Theater PC kommer att ha ett bra grafikkort med möjligen en HDMI, kommer det att ha en stor kapacitet hårddisk för att lagra underhållning och det kan ha en Blu-ray spelare eller en DVD-brännare.
  2.
  När du har personligen bestämt vad dina avsikter för datorn är, kan du flytta in i nästa skede. Detta gör din lista av komponenter. Min lista skulle se ut så här. Spelar ingen roll så mycket vilken typ av dator byggnaden, kommer den att i stort sett samma.
  1. ) CPU
  2. ) Moderkortet
  3. ) Ram
  4. ) Video
  5. ) Hårddisk
  6. ) Optisk enhet
  7. ) Mål
  8. ) Strömförsörjning

  jag skulle bygga min lista i denna ordning. CPU är det första objektet jag besluta om.
  3.
  processorer. Alla processorer är inte byggda lika. CPU är allt kontakten i ett uttag på en moderkortet. Olika processorer kan använda olika uttag. Din CPU kommer att driva dina val moderkortet. så väljer du det här först. Välj detta baserat på dina egna kriterier. AMD, Intel, Dual Core, Quad Core, utan det beror på din prisklass och önskemål. I Allmänna AMD kommer priset billigare, men inte säga att det är ett dåligt val. Jag föredrar AMD.
  4.
  Moderkortet är nästa. Efter att ha beslutat om din CPU, är ditt moderkort din nästa beslut. Du måste se till att din moderkortet är utrustat med rätt uttag, och du kommer också är lämpligt att gå till moderkortet beslutsfattarna hemsida för att kontrollera att du har CPU-kompatibilitet. Du kommer också att behöva besluta om en Mini-ATX eller en full storlek ATX. En mini erbjuder mindre platser och oftast är mindre konfigurerbar, men det kommer med inbyggd Video vanligtvis. Videon är oftast bara bra för allmän användning ändå. den fulla storlek ATX brukar erbjuda fler platser och mer configure-förmåga, kan skillnaden i storlek köra din ärende storlek. En Mini ATX vanligtvis passa i en fullstor fall, men en full ATX kommer inte alltid passar in i de mindre fallen. Detta skulle kunna träda i funktion om du bygga en Home Theater PC, Många HTPC fall är stora nog för mATX brädor
  5.
  Ram är nästa sak att tänka på. Det finns så många olika versioner av RAM för att ta hänsyn till. Det äldsta jag kommer att nämna är DDR, kommer alla nya styrelsen inte använda detta, men om du köper en styrelse för en äldre processor, kan du behöva köpa det här. Nästa är DDR2, och den sista är DDR3. Dessa är alla unika. De är inte utbytbara. Men inom dessa stilar du har hastigheter. DDR2 är den vanligaste så jag kommer använda det som ett exempel. Den vanligaste RAM just nu är förmodligen DDR2 800, men det finns många olika hastigheter. Du kommer att behöva kontrollera dina specifikationer moderkortet för att se vad som är en acceptabel stil och RAM-minnets hastighet. Du behöver inte gå med den snabbaste hastighet i den speciell, men du kommer att vilja alla dina pinnar RAM för att vara detsamma, om man är långsammare än den andra kommer de att automatiskt konfigurera till lägre hastighet. Och om hastigheten är högre än vad din styrelse accepterar, kommer du antingen få ett minne fel eller väduren kommer klockan vid lägre hastighet. Du kommer också att vilja kontrollera att se vad din max RAM för styrelsen är, inte gå med mycket mer än den kan hantera, skulle det vara ett slöseri med pengar.
  6.
  För detta steg kommer jag att kombinera hårddisk, optisk enhet och Video.
  för hårddisken, kommer du vill få en enhet som passar dina behov och kommer under en tid. För allmänt bruk och spel, är 160 gig brukar räcka för en HTPC vill du kanske 500 gig eller mer. Det viktiga här är att avgöra om du behöver en SATA eller en IDE-kontakten är IDE en äldre stil kontakt som används för att ansluta kortet och hårddisken, Sata nyare teknik, kommer ditt moderkort specifikationer kunna ge dig denna information .
  optiska enheten fungerar ungefär på samma sätt, måste du bestämma om du vill ha en DVD-spelare eller brännare eller en Blu-ray, och även om det blir en SATA eller IDE-kontakten.
  för ditt grafikkort, om du använder inte ombord video, kommer du vill se till att kontakterna matchar även här. Den gamla tekniken var AGP. Nyare är PCI Express x16. Nu finns några variationer inom PCI också, Det är originalet, det är 2,0 och det är 2,1. Dessa är bara ändringar till och bör alla vara bakåtkompatibla, men du kommer att vilja kontrollera att innan du gör dina inköp.
  7.
  Det sista steget är att betrakta ditt fall och strömförsörjning. Det finns så många alternativ där ute, beroende på var du planerar att placera datorn kommer sannolikt driva ditt val.
  och strömförsörjning. Jag kommer inte in i detalj på hur man väljer ett nätaggregat, men beroende på dina bygger du kan behöva mer eller mindre wattal, och antingen passiv eller aktiv kylning. För en allmän dator, är 500 watt brukar acceptabelt. Om din buildign en gaming dator, kan du mer som 750 watt eller mer. Om byggnaden en HTPC, kan du överväga en passiv kylaggregat för att eliminera fläktljud. Det viktigaste för att få ett nätaggregat som fungerar dock är att du kommer sannolikt behöva en ATX12V stil. Detta är den vanligaste och om din maskin är mycket unikt detta är vad du kommer att använda.
  8.
  That's about it för delar. Jag vill nämna att du vill göra din forskning på alla delar. NewEgg är en underbar resurs för att få recensioner och specifikationer för dina delar, för att inte nämna bra priser. När du försätter datorn tillsammans skulle jag börja med att sätta i strömmen, följt av moderkortet med cylindern på det, optisk enhet, hårddisk, CPU och fläkt . . . GLÖM INTE fläkten. och se till att du använt någon termisk pasta ovanpå processorn för att bidra till att skingra värmen. Nästa installera grafikkortet och sedan alla kablar till enheterna. Slutligen se till att du ansluter kablarna strömbrytaren och någon USB-kablar, och där du går. Mottagaren är inbyggd.

  Tips och varningar


 • Se till att du inte starta datorn innan alla kablar är anslutna
 • shoppa runt för bästa pris, stor låda butiker är oftast inte rätt väg att gå
 • läsa allt dur handböckerna innan du startar datorn så att du inte missar något
 • ställa frågor, besök min blogg, kan du ställa mig frågor när som helst
 • försiktig när du hanterar elektroniska komponenter, statisk laddning kan skada komponenter och göra dem oanvändbara
 • Håll kvitton bör alla poster av garantin och det är inte ovanligt att få dålig utrustning ibland

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du koppla ihop din PS3 Bluetooth Headset

Relaterade artiklar


 • hur man hittar de bästa visar pekskärmen
 • hur man reda på om en skrivbar CD är stängd
 • Hur konvertera en IDE-disk i en bärbar dator till en SATA-enhet
 • hur man kan bli av en autorun på min memory stick
 • hur man väljer ett JetFlash enhet
 • hur man bifoga en värme sensor till en CPU
 • hur man byter Ethernet-kort på en hp pavilion
 • vad är skillnaden mellan en USB & FireWire-bussen?
 • typer av kontakter fiberkabel
 • hur man låsa upp en Kensington combo laptop lås