Dator > hur man bygger en NAS dator

 • hur man bygger en NAS dator


 • En NAS eller Network Attached Storage, är enheten en dator som endast används för att lagra data. Du kan använda den för att lagra data alla andra datorer i nätverket behöver få åtkomst. Du kan också använda den för att säkerhetskopiera viktiga data från andra datorer till ett centraliserat system. En NAS-enhet behöver inte mycket processorkraft, och målet bör vara att minska mängden el som behövs för att använda den

  Delar Choice


  1.
  Bestäm hur mycket data du behöver lagra. För detta ändamål räkna ut hur många bilder du tar varje år, hur många musik eller filmfiler du köper eller hur många projekt som du gör på ett år.
  2.
  Välj storlek på hårda enhet du vill använda. Välj även om du vill genomföra ett RAID-system på din NAS-enhet. Större hårddiskar är mer kostnadseffektiva, men mindre hårddiskar kan du inte lägga alla ägg i samma korg.
  3.
  Köp de delar du behöver för din NAS-enhet . Bredvid hårddiskar, se till att köpa ett fall med tillräckligt internt 3,5 enhetsfack för att passa alla dina lagringsenheter, plus en liten (80 GB eller mindre) system hårddisk.
  4.

  Köp en energieffektiv moderkort och CPU, såsom Intel Atom. Kontrollera att moderkortet har en PCI-E-port om du vill använda en RAID-lösning. Integrerad grafik (grafikkortet ingår i moderkortet) är tillräckligt för en NAS-enhet.
  5.
  Köp 1 eller 2 GB RAM. Köp en högeffektiv (80 procent eller högre) strömförsörjning för att minimera energiförluster.
  6.
  Gå till openfiler. com, freenas. org och http://www. microsoft. com/windows/products/winfamily/windowshomeserver/default. mspx att jämföra tre dedikerat NAS operativsystem.
  1.
  öppna datorlådan och installera eluttag med den medföljande skruvarna.
  2.
  Öppna spärrarna på varje sida av RAM-kortplatsen och sätter i RAM-minne. Rikta tungan på plats med spåret på minnet. Tryck nedåt tills det klickar minne och spärrarna säkra RAM.
  3.
  Sänk moderkortet i chassit och fäst med de medföljande skruvarna med ärendet. Om du har en RAID-kort, sätt in den i PCI-E kortplatsen och tryck ner för att låsa den på plats. Säkra den mot mål med hjälp av skruven på vänster sida av kortet.
  4.
  Installera hårddiskar och DVD-enheten och fäst dem med fyra skruvar. Anslut systemet hårddisken och DVD-enhet till moderkortet. Anslut data hårddiskar till moderkortet, eller RAID-kortet om du har ett.
  5.
  Anslut strömkablar från nätaggregatet till moderkortet och hårddiskar. Anslut fall kabeln till moderkortet efter samråd med moderkortet manualen.
  6.
  Anslut nätsladden till datorn och vägguttaget. Slå på datorn och se till att alla fläktar snurrar. Stäng av datorn. Avsluta ärendet och ansluta datorn till ett tangentbord, mus och skärm.
  7.
  Sätt i installationsskivan för operativsystemet du valt och starta datorn. Tryck på F8 eller F12, beroende på ditt moderkort, visa startmenyn. Välj DVD-enhet och tryck på "Enter". Följ instruktionerna på skärmen för att installera operativsystemet och konfigurera den.

  Tips och varningar


 • RAID kan du gruppera hårddiskar för att ge feltolerans. RAID 5, kräver till exempel tre hårddiskar och kommer att skapa paritetsinformation (information som kan användas för att återställa alla filer på RAID-systemet) på varje enhet. Om en hårddisk går sönder förlorar du inte någon information. Nackdelen är att endast två tredjedelar av utrymmet på hårddisken är tillgänglig för dig att använda.
 • Speedy hårddiskar är inte nödvändigt. "Gröna" hårddiskar erbjuder en bra kompromiss mellan prestanda och energieffektivitet.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man gör med firewire-kort

Relaterade artiklar


 • företaget använder för startbara flash-enheter
 • hur man kan övervaka temperaturen i en bärbar dator
 • hur man håller laptop från att bli för varm
 • hur man kan spara musik på en extern hårddisk
 • hur man extraherar en mac kontor lösenord
 • hur man byter en LCD-lampa
 • hur man gör skärmen passar in i bildskärmen när du använder en dockningsstation
 • hur man konfigurerar en HP media knapp tangentbord
 • hur du ansluter en dator till en mottagare
 • hur du överför bilder från en dator till en flash-enhet