Dator > hur man bygger din allra första dator

 • hur man bygger din allra första dator


 • Bygga din allra första dator är ett utmärkt sätt att spara hundratals dollar och njut av din nya dator

  Du behöver:.
  Computer Case
  . Moderkort.
  CPU (Processor).
  GPU (grafikkort).
  RAM-minne.
  Strömförsörjning.


  1.
  Nyckeln till att skapa din första dator är kompatibilitet. Detta är ett mycket viktigt steg att kan avfall del av pengarna och ge dig en huvudvärk. Men oroa dig inte, jag hjälper dig vet vad kompatibilitetsproblem ska se upp för.
  2.
  Det första steget är att leta efter ett moderkort och processor. De flesta människor har en uppfattning om vad processorn de vill. Till exempel dual core eller quad core. Vad du gör beror på vad processorn för att få. Om du är någon som gillar att surfa på nätet, titta på videor, typ papper, sedan en dual core räcker för dig. Men om du gör videor, utföra flera uppgifter, spela high end spel, då du skulle vilja tänka en quad.
  3.
  När du har en idé om processorn du vill och sedan du behöver för att få en kompatibel moderkort. Processorn kommer att vara en viss typ av uttag. Till exempel, LGA775, 1156, etc. Se till att både processorn och moderkortet är samma uttag. Även när vi letar efter ett moderkort Se till att plattformen är detsamma som ditt fall och andra delar. ATX är mycket vanligt, skulle jag rekommendera det. Titta även in i hastigheter FSB på moderkortet och jämför den med andra. Göra research och du kommer lära dig vilken typ av styrelse att få. Det finns många delar till moderkortet. Vissa märken att titta på är ASUS, Gigabyte, Intel och många fler.
  4.
  Nästa är grafikkortet (GPU). Om du är en hardcore gamer göra då forskning om grafikkort, se vad folk säger i uppdaterade forum. Leta efter hög kvalitet kort från kända företag. Du kanske också vill titta på överklockning kort och cpu. Om du letar efter en grundläggande dator för internetsökning och sedan hitta en grundläggande GPU, du behöver inte en hög slut en. Återigen, se till att kortet är kompatibelt att passa in i moderkortet. Det blir en viss storlek kortplats, ex. PCI-kortplats. Vissa varumärken-XFX, PNY, EVGA, för att nämna några. Det finns många märken av grafikkort.
  5.
  Nästa är RAM-minne. Det viktiga är att få, du gissade rätt, kompatibelt. Troligtvis minnet din vilja köpa kommer att vara DDR2 eller DDR3. Kontrollera ditt moderkort för att se vilken typ det godtar. I allmänhet måttlig användning rekommenderar jag detta: Om du kör Windows XP 1-2GB RAM-minne. Windows Vista 2-4GB. Windows 7 är det nya operativsystemet att komma ut. För att säga sanningen, Im inte säker på hur mycket du ska köra på det, men jag tror att det kan hantera upp till 16 GB, om jag har fel så rätta mig. Leta efter RAM-minne som körs i hög hastighet. Vissa märken av minne -. . Corsair, PNY, Kingston, Crucial
  6
  Dessutom är en hårddisk som krävs för att lagra ditt operativsystem och dina filer. Detta borde vara en enkel köpa, hitta en som är rätt storlek och rätt pris för dig! Skulle köpa en från 50GB på 1. 5TB i storlek. Beror på vad du använder datorn till.
  7.
  Senaste är din strömförsörjningsenhet (PSU). Detta är vad ger ström till hela din dator. Om du kör en grundläggande dator bör 400-500 watt vara gott, men forskning för att se om det är. Det kommer att bero på alla ovan nämnda delar. Hitta liknande datasystem till ett du byggt och se hur många watt de är öppna. Om du har en mer makt hungrig spel dator, kan du 600-800 watt, men se till att göra din forskning.
  Titta på webbplatser som Amazon, NewEgg, och eBay för erbjudanden på hela datorn leveranser. Du behöver också ett operativsystem. Jag rekommenderar den nya Windows7. Hoppas du haft! Se även tips och varningar nedan. Det finns också bra förbindelser för att hjälpa dig med dina behov dator inköp.

  tips och varningar


 • Se delar är kompatibla
 • Forskning delar du inte förstår nätet, kommer detta att hjälpa enormt
 • Ställ en dator kunniga vän som kan hjälpa dig med något om du inte är säker på det
 • Det finns också många andra faktorer att tänka på för ytterligare objekt, se till att göra ytterligare forskning, dessa är de viktigaste posterna behövs för att bygga
 • Njut bygga
 • Don't mixa och matcha dell moderkort eller nätaggregat med andra delar som inte är, det brukar fungera.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:CPU-hastighet kontra busshastighet

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en 160 GB hårddisk på en hp pavilion
 • de bästa bärbara datorer för designproffs
 • RCA pärla minneskort microSD felsökning
 • hur man använder iWork på IPAD
 • hur man kan kontrollera hastigheten på en fläkt
 • hur du tar bort alla inställningar på en Epson för Mac
 • föreskrifter om datorn bortskaffande
 • Dell Inspiron bärbara kontrast och ljusstyrka hjälp
 • hur man eliminerar bildbrus från pc ljud
 • delar av strömförsörjningen för en stationär dator