Dator > hur du flyttar en XP-enhet till en annan bärbar dator

 • hur du flyttar en XP-enhet till en annan bärbar dator


 • Köp eller förvärv av en ny laptop kräver inte att du acceptera den nya hårddisken (HDD) eller färska operativsystem (OS) installerat. Kanske din tidigare bärbara hårddisk är bättre eller åtminstone tillräcklig, och har en mycket anpassad och bekvämt set-up Windows installerat på den. Frukta inte, använder eftersom så länge som den nya bärbara datorn samma enhet gränssnitt som den gamla, byta ut hårddisken är en ganska enkel process

  Du behöver:.
  Bootbar Windows XP installation CD av lämplig version för att migrera installera.
  Stora juvelerares stjärnskruvmejsel.

  avlägsnande, installation, inställning.


  1.
  Ta bort hårddisken från den gamla laptop, tar bort den från sin släde om den har ett, och ta bort alla anslutningsadaptrar. Hårddisken kan placeras på botten av den bärbara datorn, men är alltid nära kanten, vanligen på båda sidor nära fronten. Leta efter en panel märkt med vad som ser ut som tre plattor staplade, detta är det normala symbolen för hårddisken. Om du är osäker, kontrollera med den bärbara datorn användarmanual för mer information om var på hårddisken. Avlägsnande är i allmänhet en fråga om att ta bort en eller två skruvar att dra ut släden montering, och sedan ytterligare fyra skruvar för att ta bort hårddisken från släden.
  2.
  Ta bort hårddisken från ny laptop, ta även den från sin släde, och ta bort kopplingen adaptern om det finns någon.
  3.
  Installera hårddisken från den gamla laptop till den nya bärbara datorn, med den nya bärbara köra släde och kontakt omvandlare, om tillämpligt.
  4.
  starta upp nya laptop, släpps Windows installera CD i CD-ROM-enhet, vilket gör att datorn att starta från CD. Du bör, efter den första laddningen av OS-filer, bli hälsad med en skärm ger dig alternativ för att installera Windows, Reparera Windows, eller Avbryt.
  5.
  Välj Installera alternativet. Setup kommer att köra en annan snabbkoll, och sedan presentera dig möjlighet att reparera den befintliga installationen av Windows, eller fortsätta med installationen. Tryck på "R" för att välja alternativet Reparera. Installationsprogrammet för Windows XP kommer att fortsätta att avskaffa alla befintliga drivrutiner och tillhörande registerposter och installera grundsystemet Microsoft föraren komponenter. Det kommer då att gå tillbaka till med enheten upptäckt och andra alternativ setup, ungefär som om det vore en ny Windows-installation. Du behöver ditt befintliga Windows XP-CD-nyckel till hands för detta. När detta är klart kommer du har migrerat ditt XP-enhet till en annan laptop.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du skriver ut en konfigurationssida från HP LaserJet 4350

Relaterade artiklar


 • Hur man vet vilken dator en DIMM chip fungerar i
 • hur man hittar filer på en server
 • top fotoskrivare
 • hur du överför data från en diskett till en CD
 • hur du berättar hur stor hårddisken är på din dator?
 • hur du justerar bildformatet på en LCD
 • 7900 GT problem
 • CPU-spänningen kontra temperatur
 • hur att korrekt använda det inflytande på en MacBook Pro att förlänga batteritiden
 • diy laptop stoppning